Κόσμος

«Not My President’s Day»: Διαδηλώσεις κατά Τραμπ σε όλη την Αμερική

Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους δεκάδων πόλεων στις Ηνωμένες Πολιτείες διαδηλώνοντας κατά του Ντόναλντ Τραμπ με την ευκαιρία της αργίας για τον εορτασμό της «Ημέρας του Προέδρου» που… μετονομάζεται σε «Not My President’s Day»

Διαδηλώσεις σε περισσότερες από 24 πόλεις -από το Λος Άντζελες μέχρι το Σικάγο και το Γκραν Ράπιντς του Μίσιγκαν, στο πλαίσιο της μαζικής κινητοποίησης.

Στη Νέα Υόρκη εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κοντά στον Πύργο Τραμπ, στην άκρη του Σέντραλ Παρκ, και φώναζαν ρυθμικά: “Εξαπατά, ψεύδεται, ανοίξτε τα μάτια σας”.

«Πιστεύω ότι είναι μια μοχθηρή προσωπικότητα. Αλλά το χειρότερο είναι το πώς υποδαυλίζει τους φόβους των ανθρώπων και τους θέτει τον έναν απέναντι στον άλλον» είπε η 78χρονη Ίντιθ Κρέσμερ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι κυριολεκτικά ο πρόεδρος μας αλλά μεταφορικά έχει επιτεθεί σε όλες τις αξίες που ενστερνίζονται οι Νεοϋορκέζοι και δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας» ανέφεραν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας στη σελίδα που δημιούργησαν στο Facebook.

Η ιδέα για τις διαδηλώσεις κατά την Ημέρα του Προέδρου προήλθε από το Λος Άντζελες, όπου περίπου 4.300 άνθρωποι έχουν δηλώσει μέσω του Facebook ότι θα παραστούν στη διαδήλωση.

Η Ημέρα του Προέδρου είναι η ανεπίσημη ονομασία της γιορτής για τα γενέθλια του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα