Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: «Αναπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης η Ελλάδα»

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και το θέμα που επικράτησε δεν ήταν άλλο από την ελληνική κρίση.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ προέταξε τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στην οικονομία και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας αναπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δεσμεύτηκε δε ότι θα παραμείνει πιστός στην προσπάθεια για την ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος έστειλε πολλαπλά μηνύματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο ρόλος του ήταν πάντα πολύ δημιουργικός, κυρίως καθόλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παραλλήλως διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά αναμένει και από τους εταίρους της να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις έναντι της χώρας μας στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. «Είναι καλύτερα να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο» ανέφερε ακόμη, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup. Άλλωστε, είναι καιρός να αποκτήσει η Ε.Ε. το δικό της Νομισματικό Ταμείο, επεσήμανε.

Για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών ζήτησε να εξαχθούν συμπεράσματα κυρίως «να φροντίσουμε για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη».

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα