Κόσμος

Ντε Νίρο κατά Τραμπ: Είναι ρατσιστής, βιώνουμε μια κρίση ως χώρα εξαιτίας αυτού του ανόητου

Ακούστε το άρθρο

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο δεν έκρυψε ποτέ την βαθιά αντιπάθεια που τρέφει για τον Ντόναλντ Τραμπ. Πριν ακόμα εκλεγεί στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, ο διάσημος ηθοποιός είχε προβεί σε ιδιαίτερα επιθετικές δηλώσεις για τον Αμερικανό μεγιστάνα, χαρακτηρίζοντάς τον «ηλίθιο», «κοπρίτη», «παλιάτσο» και «γουρούνι» που δεν νοιάζεται για τίποτα και είναι αδίστακτος.

Είχε μάλιστα εκφράσει την επιθυμία να του «ρίξει μια γροθιά», δήλωση την οποία είχε αργότερα ανακαλέσει, λέγοντας ότι σέβεται το αξίωμα του προέδρου και δεν θα βιαιοπραγούσε εις βάρος του.

Ωστόσο, τα πρόσφατα περιστατικά στο Σάρλοτσβιλ και η αντίδραση του Τραμπ όσον αφορά τις διαδηλώσεις των ακροδεξιών έφεραν πάλι στην επιφάνεια τα αισθήματα αποστροφής του 74χρονου σταρ του Χόλιγουντ.

Έτσι σε νέες του δηλώσεις ο Ντε Νίρο χαρακτηρίζει τον Τραμπ «απροκάλυπτα ρατσιστή» και καλεί τους διάσημους να καταδικάσουν την συμπεριφορά του στην επερχόμενη απονομή των Βραβείων Emmy τον επόμενο μήνα.

«Είναι απροκάλυπτα ρατσιστής» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός, επισημαίνοντας ότι το μόνο θετικό στην περίπτωση του Αμερικανού προέδρου είναι η χαμηλή ευφυία του. «Εάν ήταν έξυπνος θα ήταν ακόμα περισσότερο επικίνδυνος. Όχι πως δεν είναι έτσι κι αλλιώς. Είναι ένας φρικτός άνθρωπος και δεν έχει την προνοητικότητα να το κρύψει, κάτι που είναι θετικό επειδή αυτό θα οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή του», είπε χαρακτηριστικά ο 74χρονος.

«Στα Emmy πρέπει να δοθεί έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις, με ισορροπημένο τρόπο ώστε να μην μονοπωλήσει τη βραδιά ο Τραμπ. Αλλά σε αυτό το σημείο, βιώνουμε μια κρίση ως χώρα με αυτόν τον ανόητο, ο οποίος δεν έπρεπε ποτέ να βρεθεί σε μια θέση εξουσίας», κατέληξε ο Ντε Νίρο.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα