Πολιτισμός

Η Ντένη Θεοχαράκη δημιουργεί ‘Σε κλίμακα σχεδίου’

Ακούστε το άρθρο

Με Καλλιτεχνικό αίμα, η Ντένη Θεοχαράκη πέραν τις επιχειρηματικής της δραστηριότητας, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της Βασίλη, ο οποίος εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας, κυρίως στο χώρο του αυτοκινήτου, είναι και ένας εξαίρετος ζωγράφος.

Και δεν είναι μόνο αυτό, διότι και η κόρη της Ντένη Θεοχαράκη, σπουδάζει ζωγραφική στις ΗΠΑ.

Ας μείνουμε όμως στην Ντένη Θεοχαράκη, η οποία μέσα από τα έργα της -ενστικτώδη και λεπτομερειακά- βασισμένα στο αέναο ταξίδι της γραμμής. Η ζωγράφος κινείται με εκφραστική δύναμη από το παρελθόν στο παρόν, από τη λήθη στην πραγματικότητα αναζητώντας την προσωπική της αλήθεια. Με μια πρώτη ματιά μέρη μακρινά αλλά ταυτόχρονα οικεία εντυπωσιάζουν με το λυρισμό τους, ξεδιπλώνοντας όμως παράλληλα, στον πιο προσεκτικό παρατηρητή, την αλήθεια ενός διαφορετικού, υπερρεαλιστικού κόσμου.

Η έκθεση «Σε Κλίμακα Σχεδίου», η οποία εγκαινιάστηκε σήμερα 25 Νοεμβρίου στην Evripides Art Gallery, περιλαμβάνει μια σειρά σημαντικών σχεδίων Ελλήνων καλλιτεχνών, παλαιότερων και σύγχρονων, από τον χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στον θεατή να γνωρίσει και να προσεγγίσει το έργο του κάθε εικαστικού, από τα πρώιμα στάδια, έως την βαθύτερη ερμηνευτική διάσταση του έργου.

Το κοινό, μεταξύ άλλων έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει σχέδια των Μίμη Κοντού, Kωνσταντίνου Παρθένη, Παναγιώτη Τέτση, Γιάννη Τσαρούχη και Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς των μεγάλων αυτών Ελλήνων δημιουργών.

Η έκθεση θα διαρκέσεις μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Evripides Art Gallery

Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα, 106 73

τηλ: 210 36 15 249, 210 36 15 909,

www.evripides-art.gr, info@evripides-art.gr

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 – 20.30

Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00,

Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά

Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα