Αποδράσεις

«Ντι Πρέσε»: Νούμερο ένα προορισμός η Ελλάδα

37a8b18dfd91e9aff79dd466536cb277.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα είναι και πάλι “το νούμερο ένα” στον τουρισμό», είναι ο τίτλος του σημερινού ολοσέλιδου δημοσιεύματος της Αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσε».

Η εφημερίδα φιλοξενεί στις σελίδες της, συνέντευξη του επικεφαλής της νέας εταιρείας ταξιδίων της Αυστρίας «Detur», Σένα Ούτσγκερεν. 

«Ο υπ΄αριθμόν ένα» τουριστικός προορισμός και για την φετινή τουριστική σεζόν θα είναι η Ελλάδα τονίζει στο παραπάνω δημοσίευμά ο κ. Ούτσγκερεν, ο οποίος πριν μέχρι και πριν από έξι μήνες εκτελούσε χρέη διευθυντή στον μεγάλο τουριστικό όμιλο “ΤUI” της Αυστρίας.

Ο ίδιος επισημαίνει ακόμη πως η Ελλάδα επανέρχεται και πάλι δυναμικά στην τουριστική αγορά, παρά την αύξηση στις τιμές κατά 30%,  με τα προγνωστικά στοιχεία να αγγίζουν σταδιακά τα προ κρίσης επίπεδα. 

Χαρακτηριστικό είναι πως ήδη από το καλοκαίρι του 2013 οι Αυστριακοί έδειξαν ιδιαίτερα συμπάθεια για την χώρα μας, αφού τα στοιχεία κατέγραψαν αύξηση που άγγιζε το 40%. 

Και φέτος όμως τα προγνωστικά δείχνουν πως η Ελλάδα θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους για το φετινό καλοκαίρι. 

Το θετικό κλίμα φάνηκε ήδη από τις αρχές του έτους, όπου αρκετές αυστριακές εφημερίδας φιλοξένησαν αφιερώματα για την Ελλάδα αλλά και από το γεγονός ότι οι προκρατήσεις για πακέτα που αφορούν την χώρα μας αγγίζουν υψηλά διψήφια ποσοστά με την Ρόδο να κατέχει την πρωτιά την φετινή τουριστική σεζόν.


Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα