Αχαϊα

Ντυμένος πυροσβέστης ο ένας από τους δύο ληστές στα ΚΤΕΛ της Πάτρας – Δεν πρόλαβαν να χτυπήσουν τον συναγερμό

Ακούστε το άρθρο

Ληστεία σημειώθηκε στις 18.05 το απόγευμα στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας στην Αγίου Ανδρέου, μεταξύ Ζαΐμη και Σατωβριάνδου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυο άνδρες που φορούσαν κουκούλες και κράνη, υπό την απειλή όπλου μπήκαν στα γραφεία όπου βρίσκονταν ένας υπάλληλος και 3 πελάτες που ήταν φοιτητές και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Ο υπάλληλος του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας δεν μπορούσε να κρύψει την ταραχή του από την ξαφνική ληστεία ενώ στο σημείο ειδοποιήθηκε και έφτασε άμεσα η Ασφάλεια Πατρών, άνδρες της οποίας διενεργούν έρευνα και παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα και καταθέσεις από τον υπάλληλο και τους αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των 2 δραστών ήταν ντυμένος πυροσβέστης.

Αμέσως κατέβηκαν στα γραφεία στο ισόγειο κι άλλοι υπάλληλοι του Αστικού ΚΤΕΛ, οι οποίοι ήσαν ταραγμένοι ενώ είδαμε και δάκρυα στα μάτια τους.

Στο ισόγειο γραφείο μπορεί κάποιος να προμηθευτεί εισιτήρια ενώ σήμερα Τετάρτη 27/2 που έγινε το συμβάν είναι ημέρα κατά την οποία κάποιος μπορεί να πληρώσει και να πάρει τη μηνιαία κάρτα του, κάτι που ενδεχομένως γνώριζαν οι δράστες.

Οι δύο ληστές λειτούργησαν γρήγορα και επαγγελματικά. Μπήκαν μέσα στο χώρο του Αστικού ΚΤΕΛ και με προτεταμένα τα όπλα ζήτησαν από τον υπάλληλο τα χρήματα του ταμείου και ν’ ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Τελικά αρκέστησαν στα χρήματα του ταμείου ενώ δεν πείραξαν άλλα είδη που υπήρχαν εκεί όπως κινητά τηλέφωνα, τσάντες και πορτοφόλια.

Όπως ήδη γράψαμε, προφανώς οι δράστες γνώριζαν ότι την ώρα αυτή θα υπήρχαν χρήματα στο χώρο του Αστικού ΚΤΕΛ ενώ ήταν και μία ώρα με όχι πολλή κίνηση καθότι Τετάρτη απόγευμα και σ’ ένα σημείο που είναι κάπως απόμερο, μετά την Ζαΐμη.

Πάντως έγιναν όλα τόσο γρήγορα ώστε δεν κατέστη δυνατόν να χτυπήσει ο συναγερμός που υπάρχει στο κτίριο. Όσο για το ποσό που κατάφεραν να πάρουν οι δράστες δεν πρέπει σύμφωνα με πληροφορίες να ήταν πολύ μεγάλο, πιθανόν μεταξύ 2.000-3.000 ευρώ.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών αναμένεται να λάβουν και υλικό από την κάμερα ασφαλείας που υπάρχει εντός του ισογείου του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας ενώ απευθύνθηκαν και σε περίοικους μήπως είδαν και αντιλήφθηκαν κάτι.

Να σημειωθεί ότι είναι η 1η φορά που το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας γίνεται στόχος ένοπλης ληστείας.

Πηγή: thebest 

Όλη η επικαιρότητα