Ηλεία

«Ντύθηκε» στα λευκά η ορεινή Ηλεία (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Σε λευκό κλοιό βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, πολλές περιοχές της ορεινής Ηλείας.

Χιονοχάλαζο, έντυσε στα λευκά τη Νέα Φιγαλεία, ενώ σε ένα μαγευτικό λευκό τοπίο μεταμορφώθηκε η Ανδρίτσαινα, αλλά και ο Ναός του Επικούριο Απόλλωνα.

Βίντεο και φωτογραφίες του Θάνου Χουλιάρα από το ileiakairos.gr

Από το βράδυ της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου ξεκίνησε να χιονίζει έντονα στη περιοχή Βάσσαι Φιγαλείας και τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολύ σύντομα η περιοχή να αποκτήσει ένα πυκνό στρώμα χιονιού ενώ το πρωινό της 6ης Φεβρουαρίου βρήκε την Ορεινή Επαρχία Ολυμπίας και κυρίως τμήματα των Δ.Ε Φιγαλείας & Ανδρίτσαινας στα λευκά. Οι χιονοπτώσεις έντυσαν στα λευκά τα Πετράλωνα, το Κρυονέρι, τα Περιβόλια, το Δραγώγι, τη Λυνίσταινα έως και του Σκληρού, Αμπελιώνα, Πέτρα, Νέδα, Άγιος Σώστης με χιονόστρωση που κυμάνθηκε μεταξύ 1-5 πόντους. Ωστόσο από το Δραγώγι και ανοδικά προς Επικούριο Απόλλωνα μέχρι και τη τοποθεσία Αγία Παρασκευή Ανδρίτσαινας το λευκό πέπλο άγγιξε τους 10 πόντους. Μάλιστα σε σημεία περιμετρικά του Ναού του Επικουρίου έφτασε και τα 20εκ.

Σε ετοιμότητα ήταν η Πολιτική Προστασία Π.Ε Ηλείας και από πλευράς Δ.Ε Φιγαλείας, Δ.Ε Είρας και Δ.Ε Ανδρίτσαινας οι αντιδήμαρχοι, ενώ υπήρχε και σε αναμονή εκχιονιστικό μηχάνημα καθώς και αλάτι αν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Το Α.Τ Ανδρίτσαινας έλεγξε κάθε δρόμο όπου υπήρχε πρόβλημα και από πολύ νωρίς το πρωί υπήρχε σχετική ενημέρωση προς τις αρμόδιες αρχές πολιτικής προστασίας. Τα μοναδικά προβλήματα που καταγράφηκαν αφορούσαν δύο σημεία:

1. ΕΠ.ΟΔ Νέας Φιγαλείας-Επικουρίου Απόλλωνα

(τμήμα Δραγώγι-Επικούριος)

2. Ε.Ο Επικούριου Απόλλωνα-Ανδρίτσαινας-Μεγαλόπολης

(τμήμα Επικούριος-Διασταύρωση Σκληρού Δ.Ε Είρας Μεσσηνίας)

Όπου λόγο της μεγάλης χιονόστρωσης ήταν δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ 06:00 έως 11:00 της Πέμπτης 6/12. Οι δρόμοι προς και από τον αρχαιολογικό χώρο είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι ενώ παρά τις δυσκολίες της ημέρας ο Ναός δέχθηκε περίπου 80 επισκέπτες.

Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24


(Βίντεο από Ανδρίτσαινα: Ράνια Δογάνη) 

Όλη η επικαιρότητα