Ηλεία

Ο Α. Μαρίνος ενισχύει τις Αντιδημαρχίες του Δήμου Πηνειού

Ακούστε το άρθρο

Επανεκκίνηση της δημοτικής αρχής -Διανομή ρόλων σε Δημ. Βύτανο και Μιχ. Καλαρίτη  -Συγκροτείται άτυπη Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης

Στον ορισμό του Μιχάλη Καλαρίτη ο οποίος θα επικουρεί το έργο της αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και στον ορισμό του Δημήτρη Βύτανου ως  άμισθου ειδικού συμβούλου σε θέματα Αθλητισμού , προχώρησε ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε την συγκρότηση άτυπης Επιτροπής Ελέγχου και Διαφάνειας.

«Το έργο συνεχίζεται, η επανεκκίνηση της δημοτικής αρχής είναι σε πλήρη ανάπτυξη και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι παρόντες δίπλα στον λαό του δήμου Πηνειού. Με συναίσθηση αυξημένης ευθύνης αυτή την περίοδο, είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε όπως πρέπει τον δήμο μας και να τον «απογειώσουμε» εκεί ακριβώς που του αξίζει», τόνισε ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος και συνέχισε:

Στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Μιχ. Καλαρίτης

« Σήμερα έχω την χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να έχω δίπλα μου τον Μιχάλη Καλαρίτη, έναν νέο και πολλά υποσχόμενο άνθρωπο της περιοχής ο οποίος  πέραν της προεδρίας του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, από σήμερα θα επικουρεί και το έργο του αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπύρου Βασιλείου με τον οποίο είμαι βέβαιος ότι θα έχουν άριστη συνεργασία για την πρόοδο της Τεχνικής Υπηρεσίας και των τεχνικών υπηρεσιών  γενικότερα.

Η  επιλογή αυτή γίνεται στα πλαίσια ακριβώς της προετοιμασίας των νέων στελεχών της παράταξής μας «Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών» για άλλους ρόλους στο εγγύς μέλλον.

Ευχαριστώ τον Μιχάλη Καλαρίτη που ανταποκρίνεται στην προσδοκία μου υπό την έννοια της συμμετοχής του στον κοινό αγώνα για την πρόοδο του δήμου μας».

Άμισθος ειδικός σύμβουλος ο Δημήτρης Βύτανος

«Επίσης έχω δίπλα του, τον εξαιρετικό φίλο, έναν σπάνιο άνθρωπο , έναν άνθρωπο της προσφοράς και της εργασίας, τον Δημήτρη Βύτανο. Έναν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα και την Αυτοδιοίκηση, αλλά και τον αθλητισμό από τον οποίο και οι δύο προερχόμαστε. Γι΄αυτό θα ήταν άστοχη κάθε άλλη σκέψη μου εκτός από το να του ζητήσω να είναι ο άμισθος ειδικός σύμβουλός μου σε θέματα Αθλητισμού, τα οποία και παρακολουθεί από πολύ κοντά και είναι άριστος γνώστης».

Συγκρότηση άτυπης Επιτροπής Ελέγχου και Διαχείρισης

Παράλληλα ο δήμαρχος Πηνειού ανακοίνωσε την συγκρότηση άτυπης Επιτροπής Ελέγχου και Διαχείρισης: «Ο  Δημήτρης Βύτανος,  ο  Άγγελος  Μπράτης και ο  Δημήτρης Βασιλόπουλος θα συγκροτήσουν μια νέα επιτροπή, η οποία είναι άτυπη αλλά για μένα είναι ουσιαστική και βεβαίως έχει κομβικό ρόλο για την διαφάνεια των διαδικασιών του δήμου. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να ορίσω μια άτυπη Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης των αγαθών των υλικών που θα προμηθεύεται ο δήμος. Γιατί ακριβώς «παν  το φανερούμενον  φώς εστί». Και εγώ είμαι αμετακίνητα υπέρ της λογικής του οικονομικού ελέγχου αλλά και της διαφάνειας, γιατί όταν υπάρχει έλεγχος αυτό πάντα δίνει θετικό πρόσημο σε εκείνους που διοικούν και αναγνώριση από την πλευρά του λαού προς εκείνους».

Και αυριανή δημοτική αρχή

Ο δήμαρχος στη συνέχεια δήλωσε: «Με τον ορισμό των δύο στις θέσεις ευθύνης που προανέφερα «παντρεύουμε» τα νιάτα και την πείρα , έτσι ώστε να μην είμαστε ένα σημερινό σχήμα διοίκησης, αλλά να αποτελέσουμε  και την αυριανή δημοτική αρχή όπου η «Νέα Εποχή για την Κοινωνία των Πολιτών» θα είναι και πάλι στο τιμόνι του δήμου και των κοινών του δήμου Πηνειού, έτσι για να προσφέρει όσα οραματιζόμαστε όλοι μαζί».

Τόσο ο Μιχάλης Καλαρίτης όσο και ο Δημήτρης Βύτανος ευχαρίστησαν τον δήμαρχο  για την πρόσκληση αγώνα και δεσμεύτηκαν ότι θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποστολή τους.

Όλη η επικαιρότητα