Αποδράσεις Κόσμος

Ο Άγιος Δομίνικος όπως δε φαίνεται από την κάμερα του Survivor

Ακούστε το άρθρο

Η απόβαση στον Παράδεισο ξεκινάει την Κυριακή για τους Έλληνες τηλεθεατές, με την πρεμιέρα του παιχνιδιού επιβίωσης, Survivor 2. Ο Άγιος Δομίνικος ή η Ισπανιόλα όπως την βάφτισε ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι πολλά παραπάνω από ένα τροπικό νησί με παρθένες παραλίες.

Η Δομινικανή Δημοκρατία ή κοινώς Άγιος Δομίνικος, βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική, μεταξύ της Καραϊβικής θάλασσας και του Ατλαντικού Ωκεανού. Τα πανέμορφα μεσαιωνικά κτίρια, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες, η οργιώδης βλάστηση και οι μαγκρόβιοι υγρότοποι την καθιστούν αγαπημένο προορισμό για ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο.

Η πρώτη Ισπανική αποικία στην Αμερική ονομάστηκε έτσι γιατί ο θεμέλιος λίθος για τον Άγιο Δομίνικο τοποθετήθηκε μια Κυριακή το 1496, καθώς στα λατινικά Dominica σημαίνει Κυριακή. Με πρωτεύουσα τον Άγιο Δομίνικο, το νησί έχει τη ψηλότερη κορυφή, τη μεγαλύτερη λίμνη και την πιο μεγάλη πόλη της Καραϊβικής.

Τα πολύχρωμα σπίτια έχουν αρχιτεκτονική αποικιακού ρυθμού ενώ στις πανέμορφες παραλίες με τη λευκή άμμο τα φοινικόδεντρα βουτούν κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.

Ο ταξιδιώτης θα απολαύσει τη μουσική Μερέγκε που ακούγεται από παντού και θα δοκιμάσει το la bandera, ένα πιάτο με κόκκινα φασόλια, κρέας και άσπρο ρύζι αλλά και χειροποίητα πούρα και ρούμι.

Η Κορδιγιέρα Σεντράλ είναι η μεγαλύτερη οροσειρά της χώρας και το γραφικό Σαντιάγκο φιλοξενεί τον Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία λα Μενόρ του 16ου αιώνα και το οχυρό Fortaleza Ozama.

Γύρω από την Plaza España βρίσκονται τα πιο γνωστά μαγαζιά και εστιατόρια ενώ αξίζει μια βόλτα στο παζάρι mercado modelo και το μουσείο κεχριμπαριού.

Μια τεράστια ανοιχτή σπηλιά από ασβεστόλιθο και τρεις λίμνες περιμένουν τον επισκέπτη στο Los Tres Ojos, δηλαδή «τα 3 Μάτια», που αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Mirador del Este. Στη λίμνη Lago Enriquillo, τη μεγαλύτερη αλμυρή λίμνη στις Αντίλλες θα δει κανείς εντυπωσιακά φλαμίνγκο και ιγκουάνα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ

Άγιος Δομίνικος / Καραϊβική

Διαφορά ώρας: 6 ώρες πίσω

Νόμισμα: Πέσο Δομινικανής Δημοκρατίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 59,27 πέσο)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Παρισιού είναι 15 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 17 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου και Φρανκφούρτης.

ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα