Ηλεία

Ο Ανδρέας Μαρίνος άνοιξε τα χαρτιά του: Ο Δήμαρχος Πηνειού μιλάει για όλους και για όλα

Ακούστε το άρθρο

Για την αλλαγή ονόματος του Δήμου, τον βιολογικό, το ΑΤ Πηνειού

Με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια που τον διακρίνει  ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για όλους και για όλα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Πατρίς» και την ΟΡΤ περίπου 70 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και με αφορμή την επίσκεψη του ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα στο δήμο.

Ανδρέας Μαρίνος με τον στενό του συνεργάτη και φίλο αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Πάνο Θεοδωρακόπουλο

Ο δήμαρχος έδωσε ειδήσεις και εξέπληξε με κάποιες αποκαλύψεις

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του δημάρχου Πηνειού που θα προβληθεί από την ΟΡΤ.

Για την επίσκεψη του Προέδρου

«Είναι πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται τον δήμο Πηνειού. Είναι ιδιαίτερη χαρά που υποδεχόμαστε τον άνθρωπο Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Έρχεται με την ευκαιρία της Επετείου της Μάχης του Βαρθολομιού και για να αποτίσει φόρο τιμής στον Γεώργιο Σισίνη στη Γαστούνη. Είναι μια πρωτοβουλία που φέρει αποκλειστικά τη δική μου θέληση και με πρότασή μου στο πρόγραμμα εντάχθηκε και η επίσκεψη του Προέδρου στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, ένα δήμο που αγαπώ και έχω σχέσεις με πολλούς ανθρώπους»

Για την καθημερινότητα

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τους συνεργάτες μου που είναι νυχθημερόν έξω και κυνηγούν τα προβλήματα που δημιουργούνται. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κύριο Πάνο Θεοδωρακόπουλο και τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του. Είμαστε όλοι μαζί στην κοινή προσπάθεια. Μέχρι τώρα κατά γενική ομολογία έχουμε πάρει άριστα. Προσπαθούμε και δεν επαναπαυόμαστε. Στο θέμα της καθαριότητας και της αισθητικής δίνουμε εξετάσεις και  θεωρώ ότι οι ενέργειές μας εγκρίνονται από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών»

Η ύδρευση

«Το πόσιμο νερό είναι μεγάλο πρόβλημα. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Βρισκόμαστε στο κυνήγι της λύσης. Επισκέφθηκα εταιρείες για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε την ποιότητα. Επίσης για το πώς μπορούμε να είμαστε δίκαιοι για εκείνα που εισπράττουμε και ακόμη να δούμε το θέμα της λειτουργίας της τροφοδοσίας μας από το διυλιστήριο Πηνειού. Είχα συζήτηση με τον υπεύθυνο του έργου και μου είπε ότι το μηνιαίο κόστος εκτός του ενεργειακού για να λειτουργήσει άμεσα είναι 35.000. Και όπως μου είπε η Αμαλιάδα υδρεύεται από την φιλοτιμία της εταιρείας. Είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και οι τρείς δήμοι»

«Ανεπάρκεια του ΑΤ»

«Οι δημότες δεν αισθάνονται ασφαλείς. Το προσωπικό του ΑΤ είναι αρκετό είναι 17 άτομα. Τώρα, τις πταίει; Είναι κατ’ αρχήν σε λάθος θέση το ΑΤ και το έχω επισημάνει και στον Περιφερειακό Διευθυντή.  Θα αναζητήσουμε νέο κτίριο. Οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν εδώ θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο. Η αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο του δήμου είναι ότι υπάρχει ανεπάρκεια στο ενδιαφέρον»

Βιολογικός καθαρισμός

«Το έργο οριακά μένει ζωντανό αφού γνωρίζετε τον βανδαλισμό τον οποίο είχε υποστεί, γνωρίζετε τα προβλήματα που υπάρχουν με τις συνδέσεις για τη Γαστούνη και το Βαρθολομιό. Το γνήσιο ενδιαφέρον της Περιφέρειας θα είναι καταλυτικός παράγοντας για να προλάβουμε το έργο από την απένταξη»

Ολυμπία Οδός

«Ο υπουργός Υποδομών στη συνάντηση που είχαμε ήταν απόλυτα ειλικρινής. Δεν φύγαμε με γεμάτες τις βαλίτσες για το έργο. Φύγαμε με λόγια φειδωλά και ειλικρινή. Με το γνήσιο ενδιαφέρον του θα μπορέσει να πείσει τους ευρωπαίους  που μας έχουν πάρει στην κοροϊδία πλέον μετά από τόσες αλλαγές  στην τακτική μας όσον αφορά το έργο. Από ότι είδα και ορθά πράττει, προκρίνει να δοθεί το έργο στους παραχωρησιούχους για να συνεχίσει ως έργο της Ολυμπίας οδού»

Για πρόσφυγες

«Υπήρξαν υπηρεσιακά έγγραφα με θέμα αν υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων και απαντήσαμε ευθέως  ότι δεν υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας. Να τονίσω ότι τους ανθρώπους αυτούς τους σέβομαι απόλυτα, σέβομαι απόλυτα την προσφυγιά γιατί θα μπούνε και άλλα στοιχεία.»

Αλλαγή ονομασίας

«Ο Δήμος έχει μεγάλη ιστορία και αν δεν είχε δεν θα είχαμε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε βάθος χρόνου  και αφού θα έχουμε ομονοήσει όλοι μαζί να πάμε σε αλλαγή ονόματος. Θεωρώ ότι το όνομα ήταν μια χωροταξική τακτοποίηση. Όλοι παραπέμπουν στης …Λαρίσης το ποτάμι. Η αλλαγή θα γίνει μέσα από ειδική διαδικασία. Το πώς θα το πούμε θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί»

Ανθεστήρια και κοινωνική φροντίδα

Ακόμη ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι θα επανέλθει η εορτή των Ανθεστηρίων (σε αυτό θα συμβάλλει ο πρ. δήμαρχος κ. Κώστας Λούρμπας), ότι θα προτείνει τα Χριστούγεννα να  η δημοτική αρχή να γευματίσει με τους ανθρώπους που δεν έχουν κανέναν στον κόσμο.

Επίσης  ο κ. Ανδρέας Μαρίνος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Νεολαίας και δια βίου μάθησης  κ. Δημήτρη Ζέρβα  που παραχώρησε ένα αυτοκίνητο ψυγείο –αποθήκη τροφίμων για την κοινωνική φροντίδα. Τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον ΔΟΒ για την δυνατότη που του δίνει να επικοινωνεί με τους Ηλείους μέσα από την «Πατρίς» την ΟΡΤ  και το «patrisnews».

Όλη η επικαιρότητα