Χωρίς κατηγορία

Ο Απ. Κατσιφάρας ζήτησε την κήρυξη περιοχών της Ηλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ακούστε το άρθρο

Την κήρυξη σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης Δημοτικών Ενοτήτων και Tοπικών Kοινοτήτων των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ήλιδας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με έγγραφο που απέστειλε προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιφάρας, έπειτα από τα αντίστοιχα αιτήματα των Δήμων, ζήτησε να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

  • Οι Τοπικές Κοινότητες Σαλμώνης και Παλαιοβαρβάσαινας, η Δημοτική Ενότητα Ωλένης του Δήμου Πύργου.
  • Οι τοπικές Κοινότητες Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Στρέφι, Πελόπιο, Πλάτανος, Ολύμπια, Φλόκα, Καυκωνία, Κρυονέρι, Χελιδόνι, Νεράϊδα, Μάγειρα, Κλαδέο-Κοσκινά, Αγία Τριάδα και η Δημοτική Ενότητα Λασιώνος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Οι Τοπικές Κοινότητες Σιμόπουλου, Βουλιαγμένης, Ανθώνα-Καλού Παιδιού, Ροδιάς, Λουκά, Αγνάντων, Μαζαρακίου, Αγραπιδοχωρίου, Λαγανά και Σκλίβας, όπως επίσης η Δημοτική Ενότητα Πηνείας, του Δήμου Ήλιδας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και συντόνισε το έργο των συνεργείων, που επενέβησαν άμεσα με μηχανήματα της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, συστάθηκαν επιτροπές από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης για την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια και εξοπλισμούς.

Εξάλλου, για τα προβλήματα και τις ζημιές που προκάλεσαν στην Ηλεία οι πλημμύρες, μετά την έντονη βροχόπτωση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε. Σταύρο Βέρρα και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η καταγραφή των ζημιών.

Μετά την σύσκεψη,   ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΛΓΑ Πάτρας και είχε συνάντηση με το διευθυντή του ΕΛΓΑ Γεώργιο  Κεχαγιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έπληξαν την Ηλεία.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής είναι σοβαρές , ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε αμέσως και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η αρχική εκτίμηση των ζημιών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  παρακολουθεί από κοντά το θέμα, ήδη κλιμάκιο  της Δ.Α.Ο.Κ Ηλείας  επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μητρόπουλος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε Σταύρος Βέρρας  και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του ΕΛΓΑ.

Όλη η επικαιρότητα