Ηλεία

Ο απολογισμός για το ενδιάμεσο εκπτωτικό δεκαπενθήμερο στην Αμαλιάδα: Ούτε κρύο ούτε ζέστη!

Ακούστε το άρθρο

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά της Αμαλιάδας κατά την διάρκεια της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για τους καταστηματάρχες.

Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος διήρκησε από την 1η έως τις 15 Νοεμβρίου και η κίνηση ήταν σε μέτρια επίπεδα, αφού οι καταναλωτές έκαναν περιορισμένες αγορές και δεν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το χρονικό διάστημα με τις χαμηλότερες τιμές.

Στα περισσότερα καταστήματα το ποσοστό των εκπτώσεων δεν ήταν υψηλό, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χειμερινή σεζόν τώρα ξεκίνησε και δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγάλη μείωση τιμών στις νέες παραλαβές.

Βέβαια, υπήρχαν πολύ καλές προσφορές στα περσινά είδη και αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που άρπαξαν την ευκαιρία για φθηνές και έξυπνες αγορές.

Δεν έγιναν και θαύματα!

Σε κάθε περίπτωση, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος δεν έκανε θαύματα δεν πέρασε όμως και αδιάφορη, αφού αρκετοί καταναλωτές την περίμεναν για να κάνουν αναγκαίες αγορές με όσο το δυνατόν πιο οικονομικές επιλογές.

Υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος που κατά τους καταστηματάρχες έπαιξε σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι η κίνηση ήταν περιορισμένη. Πολλοί το αποδίδουν και στις καιρικές συνθήκες, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες αποτέλεσαν αποτρεπτικό παράγοντα για την αγορά χειμερινών ειδών.

Ο καθοριστικός παράγοντας πάντως, ανεξαρτήτως καιρού ή τιμών, είναι ο οικονομικός και ισχύει αυτό που λέει πάντα ο εμπορικός κόσμος, ότι δηλαδή εάν κάποιος έχει χρήματα θα βγει και στην αγορά να κάνει ψώνια και φυσικά για να αλλάξει και την ψυχολογία του και ομολογουμένως αυτό το έχουν ανάγκη όλοι.

Παρ’ όλα αυτά οι καταστηματάρχες αισιοδοξούν, αφού στον ορίζονται υπάρχουν τα Χριστούγεννα και προηγούνται αρκετές ονομαστικές εορτές, παράγοντας που εκτιμάται θα δώσει ώθηση στην αγορά.

Στο ενδιάμεσο έχει προγραμματιστεί από τον Εμπορικό Σύλλογο για την επόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου η ‘Black Friday’, που ίσως αποτελέσει δέλεαρ για τους καταναλωτές και δώσει ‘ανάσα’ στα καταστήματα.

Όλη η επικαιρότητα