Ηλεία

Ο απολογισμός της ιδρυτικής του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Σε απολογισμό της προ ημερών ιδρυτικής γενικής του συνέλευσης «προχώρησε» ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ο οποίος έχει ως εξής:

«Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Η χώρα μας δοκιμάστηκε από μια 10χρονη κρίση. Σ΄ αυτή την περίοδο καταρρακώθηκαν τα εισοδήματά μας, μεταναστεύσαμε, αλλά κυρίως υποβαθμίστηκε η έννοια του κοινωνικού κράτους, η Υγεία και η Παιδεία μας. Σχεδόν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα παρουσιάστηκαν μεγάλα προβλήματα, όπως ελλείψεις σε ιατρικό υλικό, σε προσωπικό. Κάποια έφτασαν στο σημείο να υποβαθμιστούν κεντρικές κλινικές τους, άλλα να κινδυνεύσουν ακόμα και να κλείσουν.

Το νοσοκομείο Αμαλιάδας χτυπήθηκε αλλά επιβίωσε, χάρη στην αρωγή των εργαζομένων του, των τοπικών παραγόντων, αλλά κυρίως χάρη στους ενεργούς πολίτες όλης της περιοχής Συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής ( ας σημειωθεί εδώ ότι χτίστηκε χάρη σε δωρεές) και κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί η Σ.ΦΙ.Ν.Α.( Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας). Από απλούς πολίτες, από απλούς ανθρώπους, που δεν αποσκοπούν σε τίποτα παρά μόνο στο να σταματήσει η περαιτέρω απαξίωση του ιδρύματος και γενικότερα της κοινωνίας μας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου. Περιμένουμε αλλαγές μόνο προς το καλύτερο.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και ζεστή. Δώσαμε την πρώτη μάχη και την κερδίσαμε. Και θα κερδίσουμε και άλλες. Ζητάμε συνεργασία, αλλά έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε αν χρειαστεί με τον οποιοδήποτε. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Παρά την παραπληροφόρηση, την δικαιολογημένη ως ένα βαθμό καχυποψία , τις αντικειμενικές δυσκολίες αισίως ανακοινώνουμε πως έχουμε εγγεγραμμένα 255 μέλη και 2.550 ευρώ έσοδα. Ζητούμε από τα μέλη που έχουν εκκρεμότητα με την εγγραφή τους να την ολοκληρώσουν. (Κάποια μέλη έχουν δώσει 5€ αντί για 10€). Επίσης άλλα μέλη έχουν δώσει παραπάνω από 10€ που είναι η ετήσια εγγραφή και συνδρομή μέλους.

Το σωματείο αυτό θα λειτουργεί μαζί και με βάση τους στόχους του σε σχέση με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.. Στόχο έχει να κάνει τους πολίτες να καταλάβουν πως πρέπει να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος της σταθεροποίησης και της ανάπτυξής του. Μην ξεχνά κανείς ότι κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της. Η Ηλεία είναι μια περιοχή χωρίς σοβαρό κεντρικό οδικό δίκτυο, με οικονομικά προβλήματα, με μεγάλο ποσοστό μετανάστευσης, με φτώχεια.

Κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει αν υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν και ξέρουμε ότι θα είναι μαζί μας χιλιάδες άλλοι και μπορούμε να πούμε πως σύντομα θα υπάρξει και 2η Γενική συνέλευση, μετά την επιτυχημένη πρώτη Γ.Σ., που εξέλεξε την προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Η Σ.ΦΙ.Ν.Α. δεν ανήκει σε κανέναν, σε καμία παράταξη και δε θα αποτελέσει διάττοντα αστέρα. Ήρθε για να μείνει και ανήκει σε όλους εσάς. Το μέλλον είναι μαζί μας. Για οποιαδήποτε απορία υπάρχει αναρτημένο το καταστατικό και είναι προσβάσιμο είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή. Σας ευχαριστούμε πολύ και ξέρουμε ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας, για την ΥΓΕΙΑ μας., για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας».

Όλη η επικαιρότητα