Κόσμος

Ο Μπιλ Γκέιτς εμφανίστηκε σε συνέδριο με ένα δοχείο γεμάτο…περιττώματα (PHOTO)

Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς έχει ποζάρει στο πλευρό των μεγαλύτερων ηγετών του κόσμου, όμως ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως κρατώντας στο χέρι του ένα δοχείο γεμάτο με περιττώματα.

«Στα μέρη που δεν υπάρχουν υγειονομικές εγκαταστάσεις υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα εδώ μέσα», σχολίασε ο συνιδρυτής της Microsoft δείχνοντας το δοχείο που βρισκόταν δίπλα του απευθυνόμενος σε ένα φόρουμ για το μέλλον των τουαλετών στον κόσμο.

«Όταν τα παιδιά πάνε να παίξουν έξω, εκτίθενται σε αυτό όλη την ώρα», κατήγγειλε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος. «Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας ζωής, συνδέεται με ασθένειες, τον θάνατο και τον υποσιτισμό», τόνισε.

Στη διάρκεια του φόρουμ αυτού ο Μπιλ Γκέιτς παρουσίασε μια φουτουριστική τουαλέτα που δεν χρειάζεται νερό ή δίκτυο υπονόμων και χρησιμοποιεί χημικά για να μετατρέπει τα ανθρώπινα περιττώματα σε λίπασμα.

Η τουαλέτα αυτή, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι έτοιμη προς πώληση έπειτα από χρόνια ερευνών, είναι δημιούργημα ερευνητικών πρότζεκ που χρηματοδότησε το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Υπάρχουν διάφορα σχέδια της τουαλέτας, όμως όλα λειτουργούν διαχωρίζοντας τα υγρά από τα στερεά περιττώματα.

«Οι τουαλέτες που υπάρχουν τώρα απλώς απομακρύνουν τα περιττώματα στο νερό, ενώ αυτές οι τουαλέτες δεν χρειάζονται σύστημα υπονόμου. Παίρνουν όσο τα υγρά όσο και τα στερεά και τα επεξεργάζονται χημικά, στις περισσότερες περιπτώσεις τα καίνε», επεσήμανε ο Γκέιτς μιλώντας στο Reuters.

Σύμφωνα με τη Unicef, σχεδόν 900 εκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν τουαλέτα και αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν την ύπαιθρο. Στην Ινδία 150 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην διαθέτουν τουαλέτες, έναντι 550 εκατομμυρίων το 2014.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Thomas Peter/Reuters, AFP

Όλη η επικαιρότητα