ΕΠΣ Ηλείας

O χάρτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣΗ σεζόν 2018 -19!

Ακούστε το άρθρο

πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηλείας ολοκληρώθηκαν  και ο χάρτης της επόμενης σεζόν έχει ήδη ξεκαθαρίσει, αν και δεν αποκλείονται αλλαγές, μέσω οικονομικής κρίσης που έχει «χτυπήσει» το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η έλλειψη των «μεγάλων» ονομάτων από την  Α1΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Ηλείας θα δώσει άλλο «χρώμα» στο ερχόμενο πρωτάθλημα, καθώς δεν υπάρχει πλέον ξεκάθαρο φαβορί. Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν υπάρχουν σωματεία που δεν  μπορούν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα, ώστε να ξέρουμε την τελική μορφή. Οι περισσότερες ομάδες αυτή την περίοδο κάνουν εκλογές και συνελεύσεις ώστε να δημιουργήσουν διοικήσεις. Στη Β’ υπάρχουν περιπτώσεις ομάδων που έχουν προβλήματα διοικητικά, ενώ στη Γ’ θα υπάρξουν κάποιες ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, αλλά και κάποιες που δεν θα δηλώσουν.

Πιο αναλυτικά:

Α1΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πρόκειται για τις 16 ομάδες οι οποίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι οποίες είναι υποχρεωμένες στην ημερομηνία που θα καθορίσει η ΕΠΣΗ, να δηλώσουν συμμετοχή. Εάν δεν το πράξουν, τη θέση τους θα πάρουν οι επιλαχούσες ομάδες από τα μπαράζ της Α2 Sinner Café, ανάλογα με τη σειρά που έχουν καταταγεί. Πιο κάτω, οι 16 ομάδες της Α1 Dedalos, με τη σειρά κατάταξής τους.

  1. Δόξα Νέας Μανολάδας
  2. Ξενοφών Κρεστένων
  3. Ενιπέας Λαντζοΐου
  4. ΑΟ Μακρισίων
  5. Ολυμπιακός Σαβαλίων
  6. Προοδευτική Μανολάδας
  7. Ολυμπιακός Ζαχάρως
  8. Αλφειός Επιταλίου
  9. ΑΠΟ Κουρτεσίου
  10. ΑΟ Χαβαρίου
  11. Ηλειακός Λεχαινών
  12. Θύελλα Πύργου
  13. ΑΕ Πηνείας
  14. Αίας Γαστούνης
  15. Ολυμπιάδα Γουμέρου
  16. Λευκός Αστήρ Σκουροχωρίου

Α2΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Η ομάδα του Χειμαδιού, τερμάτισε στην τρίτη προνομιούχο θέση των αγώνων κατάταξης, ωστόσο μια καταγγελία για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή από τον ΠΑΟ Κακοβάτου,  έφερε τα πάνω-κάτω,  καθώς από το Χειμαδιό είχαμε αφαίρεση  τριών βαθμών, οπότε σε αυτή την περίπτωση, ο ΠΑΟ Κακοβάτου κερδίζει στην τριπλή ισοβαθμία, την τρίτη προνομιούχο θέση,και ανεβαίνει στην Α2.

Παρακάτω, οι 14 ομάδες της νέας σεζόν, με τη σειρά κατάταξής τους , με τον ΠΑΟ Κακοβάτου, να κατατάσσεται στην 13η θέση, ενώ ο Εθνικός Αμπελοκάμπου, αν και προέρχεται από την παραπάνω κατηγορία, επειδή απεσύρθη από το Πρωτάθλημα, κατατάσσεται στην τελευταία θέση της κατηγορίας αυτής.

  1. Ατρόμητος Καβασίλων
  2. Κένταυρος Μαγούλας
  3. Δάφνη Ανδραβίδας
  4. Πέλοψ Πύργου
  5. Νέος Κόροιβος Κατσαρού
  6. Ηλειακός Βαρθολομιού
  7. Απόλλων Νέας Φιγαλείας
  8. Αχιλλέας Νεοχωρίου
  9. Πέλοψ Πελοπίου
  10. Λέοντες Αμαλιάδας
  11. Κεραυνός Βρίνας
  12. Εθνικός Γερακίου
  13. ΠΑΟ Κακοβάτου
  14. Εθνικός Αμπελοκάμπου

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πηνειακός, Μυρσιναικός, Κεραυνός Χειμαδιού,  Αργοναύτης  Κατακόλου, ΑΕΚ Πύργου, Ωλενιακός Ωλενας ,  Ατρόμητος Βαρβάσαινας, Ερμής Πλατάνου, Πρόοδος Σαλμώνης,  Διγενής Χαριάς, Άφοβος Βροχίτσας,   Φίλιππος Ανδραβίδας, Ίφιτος Καλυβίων, Αετός Κέντρου, Θύελλα Καρδαμά,            Βάρδα 2015,  Ολυμπιακός  Μυρτιάς, Αετός Αλποχωρίου, Α.Ο. Κάστρο, Άρης Λανθίου, Αναγέννηση Μακρισίων, Άρης Δήμητρας, Άρης Στρεφίου, Α.Ο. Αγ. Γεωργίου.

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δόξα Ελαιώνα, Α.Ο. Αμπελώνας, Αίολος Πύργου, Κένταυρος Σωστίου,   Αμαλιάδα 2008,  Θρίαμβος Πύργου, Πρίγκιπες Λεχαινών , Αλφειονίδα Αλφειούσας, Απόλλων Σμίλα, Αγ. Δημήτριος  Πουρναρίου.

* Να σημειώσουμε βέβαια εδώ,  ότι δικαίωμα συμμετοχής, σε αυτή την κατηγορία έχουν και όσες ομάδες ιδρυθούν έως την ημέρα της κλήρωσης, καθώς και όποιες ομάδες επανακάμψουν από αυτές που τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκαν… από την ενεργό δράση!

Όλη η επικαιρότητα