Ηλεία

Ο χιονιάς τους έστειλε… στο νοσοκομείο!

Ακούστε το άρθρο

Αρκετά επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην τοπική κοινότητα Γουμέρου της δημοτικής ενότητας Ωλένης, από τον παγετό που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της χιονόπτωσης. Από το περασμένο Σάββατο που το χιόνι κάλυψε τα πάντα στην ευρύτερη περιοχή – καθώς η δημοτική ενότητα Ωλένης βρέθηκε στην «καρδιά» του χιονιά – τόσο στο Γούμερο όσο και στα υπόλοιπα ορεινά χωριά της περιοχής, ο παγετός έκανε την εμφάνισή του. Κοινότητες όπως η Κουτσοχέρα, τοΓούμερο, η Αγία Άννα, η Πεύκη, το Κλινδιά «δέχθηκαν», σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιο υψηλά ποσοστά χιονιού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες παγετού. Μάλιστα και χθες η χιονόπτωση συνεχίσθηκε κατά τις πρωινές ώρες, ενώ δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί ανθρώπων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν πηγές, χθες το πρωί, ο ισχυρός παγετός, προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστο τριών ατόμων, στην τοπική κοινότητα Γουμέρου, ενός άνδρα και δύο γυναικών, που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Πύργου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στην μία περίπτωση, ένας 48χρονος κτηνοτρόφος από πτώση του σε κεντρικό δρόμο του χωριού, εξαιτίας του πάγου, έσπασε το πόδι του και θα χρειασθεί άμεση χειρουργική επέμβαση ενώ σε δύο άλλες περιπτώσεις δύο γυναίκες, γλίστρησαν και έπεσαν με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά στο κεφάλι και χρειάσθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Χωρίς αλάτι

Τις τελευταίες ώρες καταγράφονται αρκετά περιστατικά πτώσεων στους δρόμους αρκετών χωριών της δημοτικής ενότητας Ωλένης, που πλήγονται από τον παγετό, καθώς όπως αναφέρουν πρόεδροι των περιοχών, μέσα στις κοινότητες δεν έχει πέσει αλάτι στους δρόμους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γουμέρου, Νίκος Αναστασόπουλος, επιβεβαίωσε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», τόσο τους τραυματισμούς των κατοίκων του χωριού, όσο και το γεγονός πως δεν έχει γίνει ρίψη αλατιού, ωστόσο επεσήμανε πως με ίδια μέσα (οικονομικά και τεχνικά), η τοπική κοινότητα προσπαθεί να καλύψει με αλάτι τους δρόμους του χωριού.

Κλειστά τα σχολεία

Μετά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί στην τοπική κοινότητα Γουμέρου, η δημοτική αρχή Πύργου, με απόφαση του δημάρχου, Γαβρίλη Λιατσή, έλαβε απόφαση να παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία του χωριού, καθώς οι συνθήκες για τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού αλλά και για τα παιδιά του γυμνασίου, είναι αρκετά επικίνδυνες.

Πάντως περιπτώσεις τραυματισμών υπήρξαν και σε άλλες τοπικές κοινότητες, όπως στο χωριό Κλινδιά, όπου την περασμένη Κυριακή ένα παιδί, γλίστρησε και έπεσε και χρειάσθηκε να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, από αύριο ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει και πάλι επιδείνωση με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές του Νομού. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα