Κινηματογράφος

Ο Χοακίν Φίνιξ έχασε 23 ολόκληρα κιλά για να γίνει…Τζόκερ

Ακούστε το άρθρο

Προφανώς και μιλάμε για την κινηματογραφική επιτυχία της χρονιάς, όχι μόνο γιατί η ταινία έχει σαρώσει εισπρακτικά παγκοσμίως, αλλά και για την εξαιρετική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ, που έχει σχεδόν σίγουρο το χρυσό αγαλματίδιο στην τσέπη… Και ενώ όλοι στην ελληνική πραγματικότητα ασχολούνται με το τραγελαφικό συμβάν των αστυνομικών που έκαναν ντου σε δυο σινεμά και έβγαλαν έξω άρον άρον τα ανήλικα παιδιά… εμείς ψάξαμε το πώς αδυνάτισε ο Χοακίν και τι θυσίες έκανε για τον ρόλο.

Ο Φίνιξ, λοιπόν, για να γίνει Τζόκερ έχασε 23 ολόκληρα κιλά! Ο σκηνοθέτης της ταινίας-Τοντ Φίλιπς- του ζήτησε να γίνει πραγματικά στεγνός για να μπορέσει να είναι ρεαλιστική η ερμηνεία του. Η διατροφή του, που δυστυχώς δεν έχει γίνει γνωστή, έγινε με απόλυτη προσοχή και με ιατρική παρακολούθηση. Ο ίδιος παραδέχθηκε στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ, πως δεν ήταν εύκολο: «Κάποιες ώρες ήταν δύσκολο, αλλά υπήρχαν στιγμές που έπαιρνα κουράγιο. Νομίζω ότι το να έχεις αυτό το επίπεδο ελέγχου στο σώμα σου είναι κάτι σημαντικό, δεν ξέρω. Στην αρχή ήταν εξαντλητικό, ωστόσο, όταν πετύχεις αισθάνεσαι ξαφνικά γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό».

Ο Φίνιξ ανάμεσα στα άλλα αποκάλυψε ότι η προσπάθεια να χάσει κιλά επηρέασε ακόμα και την κοινωνική του ζωή, καθώς έπρεπε να μην βγαίνει για να μην παρασύρεται και τρώει. «Ήταν δύσκολο, ούτε τηλεόραση δεν μπορούσα να δω καθώς όταν έβλεπα διαφημίσεις τροφίμων τρελαινόμουν. Στριφογύριζε στο κεφάλι μου με διάφορους τρόπους, στα όνειρά μου, ήταν ό,τι χειρότερο. Δεν κοινωνικοποιείσαι καθόλου και αυτό γιατί όλη η κοινωνική δραστηριότητα στριφογυρίζει γύρω από το φαγητό και το ποτό».

Όπως επισημαίνουν ειδικοί ψυχολόγοι είναι ιδιαίτερα αγχωτικό για κάποιον να πρέπει να χάσει τόσο βάρος και τόσο γρήγορα, καθώς είναι ανθυγιεινό σωματικά και ψυχολογικά. Ας μην ξεχνάμε, ότι η ανακοίνωση της ανάθεσης του ρόλου έγινε τον Ιούλιο του 2018 και τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018.

via

Όλη η επικαιρότητα