Ο Δ. Μπαξεβανάκης στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου: Στο σχολείο του ως υφυπουργός

Στο «σχολείο του», το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου, το οποίο υπηρέτησε μέχρι την εκλογή του ως Βουλευτής Ηλείας, βρέθηκε χθες το πρωί ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συμμετέχοντας στον Αγιασμό εμφανώς συγκινημένος, αλλά και αισιόδοξος γιατί οι προσπάθειες για την καταξίωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην τοπική κοινωνία ως ισότιμη επιλογή με την Γενική Εκπαίδευση, παίρνουν σάρκα και οστά.

Ο Αγιασμός στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό που έδωσε στους μαθητές τις ευχές και ευλογίες τους για καλή σχολική χρονιά με υγεία και προκοπή. «Είστε μεγάλα παιδιά και πρέπει να κατανοήσετε ότι η μόρφωση είναι εκπαίδευση και δημιουργία χαρακτήρων», είπε και τους συμβούλευσε να προσπαθούν και να αγωνίζονται για το καλύτερο, με τη βοήθεια του Θεού, για να προκόψουν και να χαίρονται οι ίδιοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους για την εξέλιξή τους…

Ισότιμη επιλογή

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, που αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Υπουργείου, ώστε η Τεχνική Εκπαίδευση να γίνει ισότιμη επιλογή με την Γενική Εκπαίδευση, στα μάτια της κοινωνίας. Αναφέρθηκε στην δυνατότητα εισαγωγής των αποφοίτων και στα ΑΕΙ από φέτος – για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – αλλά και στον σημαντικό θεσμό της Μαθητείας, για τα παιδιά που θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας αμέσως με την αποφοίτησή τους.

Με ευχές και επισημάνσεις

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, που μαζί με τις ευχές του για καλή σχολική χρονιά, έκανε μια σύντομη αναφορά στην βοήθεια που έχει προσφέρει ο δήμος για την κάλυψη αναγκών του σχολείου αλλά και σε όσα δεν έχουν γίνει ακόμα αλλά θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Κάτι που θα γίνει – όπως είπε – με την στήριξη και του κ. Μπαξεβανάκη, εκθειάζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του για την Ηλεία, αλλά και του σταθερού «στυλοβάτη» όλων των κοινωνικών παραγόντων της πόλης, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού.

Την χαρά και ικανοποίησή του για την αποτελεσματική προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, εξέφρασε ο Διευθυντής Δ.Ε Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, σημειώνοντας σε όλους τους τόνους ότι το 1ο ΕΠΑΛ είναι ισότιμο με τα άλλα σχολεία και όχι σχολείο 2ης κατηγορίας.  Αυτό – να μην αντιμετωπίζεται το σχολείο, ως σχολείο 2ης κατηγορίας – ζήτησε από την πλευρά της και η Διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Σακελλάρη, απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Πύργου κ. Λιατσή, επισημαίνοντας την ανάγκη για καθαρισμό της άγριας βλάστησης από τις υπηρεσίες του δήμου, κάτι που διαπίστωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος ιδίοις όμμασι. Τέλος, εξέφρασε τις ευχές της και όλων των εκπαιδευτικών για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με την καλή διάθεση και συνεργασία όλων.