Life

Ο δεκάλογος των σύγχρονων ραντεβού

Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι ότι τα ραντεβού δουλεύουν διαφορετικά για τον καθένα. Για εσένα ρομαντικέ τύπε που θα σπεύσεις να πεις ότι «Είναι προσωπική επιλογή του καθενός πώς θα περάσει ωραία σε ένα ραντεβού». Επιπλέον, δεν εξετάζουμε ακριβώς αυτό. Θυμάσαι εκείνη την εποχή που όλα ήταν πιο περίπλοκα (ή πιο απλά, για κάποιους) και ο κόσμος αναρωτιόνταν αν πρέπει να κάνει κίνηση για φιλί πριν το 3ο ραντεβού. Ή αν πρέπει να πάει πρώτα για φαγητό και μετά σινεμά.

Οι εποχές όμως αλλάξανε και μαζί τους αλλάζουμε και εμείς. Ενώ κάποιοι ακόμη θεωρούν ότι πρέπει να πληρώσει ο άντρας, η άνοδος του φεμινισμού και της ισότιμης οικονομικής θεωρίας θα ισχυριζόταν ότι αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς είναι τουλάχιστον παρωχημένος αν όχι επιθετικός.

Βουτώντας λοιπόν στο χάος των ραντεβού και την αντιμετώπιση τους διαφορετικά από κάθε άνθρωπο, θα εστιάσουμε σε εκείνα τα βασικά σημεία που προσδοκά (τουλάχιστον) το ραντεβού σου από εσένα.

1. Μην κολλάς στο κινητό σου

Βασικά μην το κάνεις πουθενά αυτό, είναι τρομερά αγενές. Δεν αφορά μόνο τα ραντεβού, αφορά και τους φίλους και την οικογένεια. Είσαι εκεί για να περάσεις χρόνο μαζί τους, όχι με τους ιντερνετικούς σου φίλους. Αν σε παίρνουν τηλέφωνο, σήκωσε το και πες «Θα σε πάρω λίγο πιο μετά», αν σου στείλουν στο Viber, κακώς, σβήσε τα δεδομένα. Ίσως να μην υπάρχει πιο ντ****λέ από το να ζητά το ραντεβού σου τον κωδικό του Wi-Fi.

2. Προσπάθησε να φτιάξεις ένα πλάνο

Πρότεινες να βρεθείτε και θα βρεθείτε. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας εδώ, απλά να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο πλάνο σου. Θα πάτε σινεμά; Ίσως να χρειαστεί να πάτε νωρίς ώστε να μιλήσετε και λίγο αργότερα. Θα προτείνεις κάποια δραστηριότητα; Βρες κάτι που να αρέσει και στους δύο. Θα πάτε κάπου για ποτό; Φρόντισε να είναι κάπου ήσυχα ώστε να γνωριστείτε.

3. Μην πιεις πολύ

Θα πιεις το ποτάκι σου να χαλαρώσεις και θα λυθεί η γλώσσα σου. Ωστόσο αν πιεις πολύ, ίσως γίνουν πράγματα που δεν θέλεις να γίνουν. Όπως το να μιλάς ψευδίζοντας (αυτό το απαίσιο πράγμα που η γλώσσα σχεδόν ακουμπά τον ουρανίσκο, αλλά και δεν τον ακουμπά;). Ή να αρχίσεις να μιλάς για πράγματα που δεν θα ήθελες να αποκαλύψεις τόσο σύντομα.

4. Ενδιαφέρσου

Εκτός από να δείχνεις ενδιαφέρον και άνετο άτομο, πρέπει να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι κι εσύ. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλός ακροατής. Άκου τι έχει να σου πει, διερευνήστε το μαζί. Έτσι κι αλλιώς οι καλύτερες βραδιές περιλαμβάνουν φιλοσοφικές συζητήσεις και ερωτήματα. Θέσε μερικά και απάντησε στα δικά του/-ης.

5. Μην μου μιλάς για πρώην

Ένα σχόλιο, τρώγεται. Μία μικρή αναφορά σε ένα σχετικό θέμα είναι αποδεκτό. Αν κάθεσαι όμως και μιλάς μισή ώρα για τις διακοπές σας στα Κουφονήσια και πως σε ζάλισε και ότι από εκεί φαινόταν ότι δεν ταιριάζετε και για τα ψίχουλα που γέμιζε τον πάγκο της κουζίνας, είναι απαγορευτικό.

Θα προκαλέσεις ερωτηματικά για το αν έφταιγες εσύ. Ίσως να δώσεις την εντύπωση ότι δεν έχεις ξεπεράσει ακόμα τη σχέση. Ίσως και τα δύο μαζί

6. Απόφυγε αμφιλεγόμενα θέματα συζητήσεων

Δεν είναι κακό να πεις πως μισείς τη Χρυσή Αυγή, το ρατσισμό και το φασισμό. Ούτε ότι υποστηρίζεις τις γυναίκες και το φεμινισμό. Θα ήταν καλό όμως να αποφύγεις να εντρυφήσεις σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις (μιλάμε πάντα για το πρώτο ραντεβού). Δηλαδή αν εσύ ψηφίζεις Ποτάμι και το ραντεβού σου ψηφίζει ΚΙΝΑΛ, δεν χρειάζεται να μπείτε σε διαδικασία τσακωμού γιατί η Φώφη τα έσπασε με τον Θεοδωράκη. Αν ταιριάζετε και συνεχίσετε να βγαίνετε, μπορεί να το ξεπεράσετε στην πορεία, μπορεί και όχι.

7. Μην φέρεσαι άσχημα στο προσωπικό που σας εξυπηρετεί

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί. Αν πρέπει, δεν χρειαζόταν να ανοίξεις αυτό το άρθρο. Ούτε αυτό το site, γενικά γιατί έχεις internet;

8. Προστασία

Όχι, δεν εννοούμε μπράβους και όπλα. Ούτε προφυλακτικά. Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. Ο άνρθωπος που γνώρισες σε ένα μπαρ, δεν έχει καμία διαφορά με τον άνθρωπο που θα γνωρίσεις στο διαδίκτυο. Ίσως είναι καλύτερα το πρώτο σας ραντεβού να είναι με το φως της ημέρας. Επίσης φρόντισε να γνωρίζει κάποιος φίλος που βρίσκεσαι. Εκεί επιτρέπεται να χρησιμοποιήσεις για λίγο το κινητό σου.

9. Οι καλοί λογαριασμοί

Κάποιοι θεωρούν ότι οι άντρες πρέπει να πληρώνουν τον λογαριασμό. Λάθος. Δεν είναι κανείς άντρας υποχρεωμένος να το κάνει αυτό. Ίσα ίσα, για μερικές γυναίκες είναι κάπως προσβλητικό. Τι γίνεται όμως με τους ομοφυλόφιλους;
Πολύ κακό για το τίποτα.

Απλά χωρίστε στη μέση το ποσό. Ή και όχι. Κάντε το χορό του λογαριασμού και σε όποιον πέσει. Παίξτε το αμπεμπαμπλόμ. Αν πληρώσει το ραντεβού σου, φρόντισε να κεράσεις το επιδόρπιο ή ένα ποτό μετά, ή την επόμενη φορά, αν υπάρξει.

10. Πέρνα καλά

Κανόνας. Μην διαννοηθείς να το ξεχάσεις αυτό. Πας για να γνωρίσεις ένα καινούριο άτομο και να περάσεις καλά. Μπορεί να μην είναι ο έρωτας της ζωής σου, μπορεί και να είναι. Είναι ωραίο πράγμα να περιμένεις το καληνύχτιο φιλί, την αντίδραση μετά από ένα υπονοούμενο, το ποτήρι να σπάει επειδή το έριξες από το άγχος σου.

ΠΗΓΗ: in2life

Όλη η επικαιρότητα