Ηλεία

Ο διαπρεπής διεθνολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Ο γνωστός καθ. της Διεθνούς πολιτικής δρ. Κωνσταντίνος Φίλης  ένας από τους πλέον ειδικούς στα εθνικά και διεθνή σύγχρονα θέματα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτσιτικός Σύλλογος Τραπεζικών ν. Ηλείας.

Η εκδήλωση έχει ώρα έναρξης στις 7 μ.μ. και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο.

Το θέμα της εκδήλωσης «Προσφυγομεταναστευτικές ροές: Απειλή, πρόκληση ή ευκαιρία για την ΕΕ και την Ελλάδα;», αφορά ένα σύγχρονο πρόβλημα που έχει απασχολήσει την Ελληνική και Ευρωπαϊκή κοινωνία και τις κυβερνήσεις. Στην εκδήλωση ναμέενται να δώσει το παρόν και ο γεν. γραμ. της ΟΤΟΕ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος                                   

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα συμμετάσχουν η Μικτή Χορωδία Πύργου (απαγγελία από την Νάνσυ Πετροπούλου).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κωνσταντίνος Φίλης 

Ο δρ.Κωνστ. Φίλης είναι Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστ. Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής του Τομέα Ρωσίας-Ευρασίας & ΝΑ Ευρώπης. Εκλέχθηκε Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και παράλληλα υπήρξε Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Σπουδών. Ανέλαβε ερευνητής στο Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει υπεύθυνος προγράμματος Jean Monnet για την Εξωτερική Πολιτική της Ε.Ε., Διευθυντής Ομάδας Διοίκησης Έργου του Υπουργείου Ενέργειας με έμφαση στην ενεργειακή διπλωματία καθώς και μέλος Επιτροπής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας για θέματα ριζοσπαστικοποίησης. Είναι διαλέκτης στη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο, με πιο πρόσφατα βιβλία τα εξής: «Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια» και «Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν» . Συμβουλεύει εταιρείες με έμφαση σε αναλύσεις ρίσκου. Έχει γράψει μελέτες για τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, ελληνικές και ξένες κοινοπραξίες.

Είναι μέλος του Ελληνοτουρκικού Forum και του Ελληνορωσικού Συνδέσμου και Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Είναι αντεπιστέλλον μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και στέλεχος της επιστημονικής επιτροπής για την ενεργειακή πολιτική και τη γεωπολιτική. Είναι, επίσης, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας καθώς και του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Delphi Economic Forum.

Όλη η επικαιρότητα