Ηλεία Πολιτισμός

Ο διάσημος art designer Ανδρέας Κορομβόκης μας ξεναγεί στο νεοκλασικό αρχοντικό του στη Γαστούνη

Ακούστε το άρθρο

Γαστούνη ώρα 11 το πρωί με το θερμόμετρο να δείχνει 34 βαθμούς υπό σκιά: Η βαριά σιδερένια καγκελόπορτα ανοίγει και μπροστά μας ξεπροβάλλει ένας μακρύς πλακόστρωτος διάδρομος. Προχωράμε ανάμεσα στον καταπράσινο κήπο με το φρεσκοκουρεμένο υγρό γκαζόν τα ψηλά κυπαρίσσια και τα τουλιπόδενδρα. Ο ήχος από το σιντριβάνι, σε συνδυασμό με την πυκνή σκιά,  μας δροσίζουν.  Κοντοστεκόμαστε και παρακολουθούμε την χελώνα που διασχίζει το πλακόστρωτο με τους δικούς της ρυθμούς. Σηκώνουμε το βλέμμα μας και απέναντί μας βρίσκεται ένα λιτό αλλά επιβλητικό κτίριο, ένα νεοκλασικό αρχοντικό που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Τσίλλερ.

«Σε αυτό το οικόπεδο βρισκόταν το πατρικό μου, το οποίο ξαναέχτισα το 1997 και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε», μας λέει ο ιδιοκτήτης αυτής της όασης,  Γαστουναίος κ. Ανδρέας Κορομβόκης , μόνιμος κάτοικος  Λονδίνου και ομολογούμε ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ψηλοτάβανο σπίτι, που δεν σε «πνίγει», επίπλωση που θυμίζει Λονδίνο, πίνακες σε όλους τους τοίχους, φωτεινό.

Μεταξύ Λονδίνου και Ν.Υόρκης

Ο 70χρονος σήμερα Ανδρέας Κορομβόκης έφυγε το 1962 με τους γονείς του από την Γαστούνη για την Αυστραλία και σήμερα κινείται μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης. Πολύ απλός, ευγενικός, μιλά με πάθος για την δουλειά του και άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Τα καλοκαίρια επισκέπτεται τα πάτρια εδάφη όπου μένει για μικρό διάστημα…

Ο art design κ. Κορομβόκης  ιδιοκτήτης της «Odyssey fine arts Ltd» στο Λονδίνο είναι ένας χαμογελαστός άνθρωπος που δεν αρέσκεται να μιλά για τον εαυτό του και αυτός είναι ο λόγος που μιλά σε τοπικό ΜΜΕ για πρώτη φορά και φυσικά είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται φωτογραφίες από το «μικρό ανάκτορό» του. Ο κ. Κορομβόκης είναι γνωστός στην Γαστούνη και την ευρύτερη περιοχή, για την φιλανθρωπική του δράση αλλά και την φιλοζωική του.

Φιλανθρωπική βραδιά

«Ο κήπος είναι κατά τέτοιο τρόπο κατασκευασμένος ώστε να προσφέρει δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα τελευταία χρόνια τον διαθέτω στον σύλλογο «Αλληλεγγύη Γαστούνης» ( με πρόεδρο την κ. Αβραμίδη Τζένη) για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Την Κυριακή 30 Ιουλίου διοργανώνεται εδώ για τρίτη χρονιά Φιλανθρωπική βραδιά για να δώσουμε ελπίδα και χαρά στον συνάνθρωπό μας», δηλώνει στην «Πατρίς» ο κ. Κορομβόκης έχοντας δίπλα του τον στενό του συνεργάτη, τον ιρλανδό κ. Martin MacRodain, ο οποίος είναι ο συνδεκτικός κρίκος στον εθελοντικό τομέα για την φιλοζωϊκή δράση.

Παν. Τσάγκου: «Είναι τιμή μας»

Η κτηνίατρος Παναγιώτα Τσάγκου έχει βιώσει από κοντά την φιλοζωϊκή δράση του Ανδρέα Κορομβόκη. «Είναι τιμή μας που ο κ. Κορομβόκης γυρίζει πίσω στον τόπο καταγωγής του και κάνει πράγματα για μας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τον τόπο του. Η εταιρεία του κ. Ανδρέα που  διακοσμεί  σπίτια επωνύμων με έργα τέχνης, είναι γνωστή εκτός από το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιεί εκθέσεις», μας λέει η δραστήρια κτηνίατρος και συνεχίζει: « Η δράση του αφορά και την φιλανθρωπία και την  φιλοζωία και μας δείχνει την αγάπη που έχει μέσα του. Ο κ Κορομβόκης κάνει πετυχημένη καριέρα στο εξωτερικό, αλλά δεν ξεχνά τον τόπο του. Θέλω λοιπόν να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έχει κάνει για τα αδέσποτα. Προ μηνός έκανε στο σπίτι του στο Λονδίνο μαζί με τον συνεργάτη του τον κ. Μάρτιν εκδήλωση για τα αδέσποτα και τα έσοδα τα διέθεσε στον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Λεχαινών. Ο Ανδρέας Κορομβόκης αναγνωρίζει την δουλειά μας και μας δίνει θάρρος. Παράλληλα διοργάνωσαν δύο προγράμματα στειρώσεων, ήρθαν σε επαφή με κτηνιάτρους από το Λονδίνο οι οποίοι ήρθαν στα Λεχαινά και διέμεναν εδώ στο σπίτι του κ. Κορομβόκη. Με τα προγράμματα αυτά στειρώθηκαν

Όλη η επικαιρότητα