Ηλεία

Ο Δήμος Πηνειού αποχαιρέτησε τη Φρόσω Σπεντζάρη

Ακούστε το άρθρο

Ανδρέας Μαρίνος: «Δικαιούσαι τον στέφανο της Δικαιοσύνης!»

Ημέρα θλίψης για το Βαρθολομιό και το δήμο Πηνειού η Κυριακή 10 Νοεμβρίου . Η Ηλειακή γη  άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχθηκε στην αιωνιότητα την Ευφροσύνη Σπεντζάρη, τον άνθρωπο, την πολιτικό που προσέφερε τα μέγιστα στον τόπο της και την καρδιά της στους συνανθρώπους της. Μεσίστιες οι σημαίες στο δήμο, στο Βαρθολομιό στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου από όπου ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος στον επικήδειό του εξέφρασε όλους τους δημότες. Επικήδειος που συγκίνησε γιατί ανταποκρινόταν στην αλήθεια.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος είπε:

«Το Βαρθολομιό, ο Δήμος μας, η Ηλεία και όσοι σε γνώρισαν θρηνούν σήμερα την απώλεια μιας δυναμικής και ασυμβίβαστης προσωπικότητας που με το διάβα της, από την επί Γης ζωή της, αγάπησε τους συνανθρώπους  της τίμησε την οικογένειά της και τον τόπο μας.

Ως δήμαρχος Πηνειού αποχαιρετώ σήμερα μια σπουδαία φίλη έναν άνθρωπο που η οικογένειά μου κι εγώ βρεθήκαμε δίπλα της από τα πρώτα βήματά της στο θυσιαστήριο της προσφοράς. Τα λόγια του αποχαιρετισμού είναι σίγουρα φτωχά και η ατμόσφαιρα της οδύνης που δημιουργεί ο αποχαιρετισμός με τη γνήσια φίλη μας, μου επιβάλλει να μη μακρηγορήσω αλλά να παρακάμψω κάθε μορφή πρωτοκόλλου και να περιορισθώ σε εκείνα που μου υπαγορεύουν τα συναισθήματά μου από την παιδική μου ηλικία τότε που βρέθηκα πολύ κοντά σε αυτή την οικογένεια μέσα στο φιλόξενο σπίτι της.

Η Φρόσω ανάστημα και καμάρι του Βαρθολομιού, κόρη του ευπατρίδη Νικολάου Σπεντζάρη και της ευφυούς Θεωνίας Λουκοπούλου διάγραψε σημαντική πορεία στα δρώμενα του τόπου μας και τιμήθηκε από τους Ηλείους συμπατριώτες μας που την ανέδειξαν βουλευτή του Νομού Ηλείας τη περίοδο 1981-1985 και δεν έκαναν λάθος γιατί ακριβώς  η μοναδική Φρόσω Σπεντζάρη υπηρέτησε το συνάνθρωπο και τις ανάγκες του δίνοντας πάντα κοινωνικό πρόσημο στην ενεργό συμμετοχή της στα κοινά.

Αποχαιρετώ λοιπόν τη Φρόσω μας ως άνθρωπο ως πολιτικό της θυσίας και της προσφοράς και ως ειλικρινή φίλη. Είναι πολύ νωρίς να ξεχάσω τη φιλοξενία της οικογένειας Σπεντζάρη στο αρχοντικό τους.

Άνθρωπος με μόνιμο και γνήσιο χαμόγελο, που φανέρωνε το άκακο του χαρακτήρα της και επιβεβαίωνε ότι η καρδιά της ήταν πάντα ανοικτό βιβλίο που ο καθένας μας μπορούσε να διαβάσει, ακόμη δε περισσότερο να το δανεισθεί. Υπερασπίσθηκε στο ακέραιο τις αρχές της μένοντας πάντα θιασώτης του ανθρωπισμού της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Γι αυτό ακριβώς δεν την έδενε μόνο η φιλία με τον συνάνθρωπό της αλλά κυρίως οι ανάγκες του καθενός μας για τις οποίες κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες.  Στη Φρόσω χρωστάμε ακόμη ότι στην Ηλεία μας έφερε ένα σπάνιο άνθρωπο τον Δημήτρη Τσιαμανή που με τον εξαιρετικό χαρακτήρα του κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση όλων μας.

Σε αυτόν τον άνθρωπο που στάθηκε δίπλα της σε κάθε στιγμή, σε κάθε προσπάθειά της, όπως και στο γιό της Κωνσταντίνο, την αδελφή της Διαμάντω, στα εγγόνια της και τα ανίψια της , εύχομαι από καρδίας, την εξ ύψους παρηγορία και να έχουν βρει την ευχή της, να ζουν και να την ενθυμούνται όσο δε για τη Φρόσω μας, να πώ ότι όλοι οι δημότες του Δήμου Πηνειού, τις λέμε με μια φωνή αυτή του δημάρχου «Τον καλόν αγώνα, ηγώνισμαι, τον δρόμο τετέλεκα, την πίστη τετήρηκα, λοιπόν απόκειται μοι ο της Δικαιοσύνης στέφανος». Τον δικαιούσαι αρχόντισά μου! Καλό ταξίδι στην αυλή του Μεγάλου Θεού μας!»

Όλη η επικαιρότητα