Βιβλίο

«Ο δρόμος της πνευματικότητας, Φύλλα πορείας V» του Χόρχε Μπουκάι

o-dromos-tis-pneymatikotitas_horhe-mpoykai.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένα βιβλίο – πρόσκληση να εξερευνήσουμε την πνευματική μας σχέση με την ίδια μας  τη ζωή, απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις και εξαρτήσεις. Όπως και στους προηγούμενους «Δρόμους», έτσι και στο Δρόμο της Πνευματικότητας, ο Χόρχε  Μπουκάι δεν υποδεικνύει συμπεριφορές και στάσεις ζωής που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, παρά μόνο προτείνει δυνατότητες που ξεδιπλώνονται εμπρός μας  και που μπορούμε, αν θέλουμε, να αξιοποιήσουμε.

Αυτό είναι το πέμπτο και τελευταίο «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ», απόσταγμα της πιο ώριμης και κατασταλαγμένης περιόδου τηςζωής του Χόρχε Μπουκάι. Ο δρόμος της πνευματικότηταςσηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής, η οποία, στην κορύφωσή της, στρέφεται στην αναζήτηση του άυλου και του υπερβατικού, στην προσπάθεια του ανθρώπου να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τις προκαταλήψεις.

Ο Χόρχε Μπουκάι (Μπουένος Άιρες, 1949) είναι ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλτ, ειδικευμένος στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών. Εργάστηκε αρχικά σε νοσοκομεία και κλινικές και, εν συνεχεία, δίνοντας διαλέξεις σε ιδρύματα, κολέγια, αμφιθέατρα, καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Μονίμως και παντού προσκεκλημένος, προσπαθεί να παρίσταται σε μαθήματα, σεμινάρια και συνέδρια. Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή, είδε τα βιβλία του να μεταφράζονται στις περισσότερες γλώσσες και να τοποθετούνται πρώτα στις λίστες των ευπώλητων κάθε χώρας. Όλα του τα βιβλία στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις opera.

Όλη η επικαιρότητα