Ηλεία

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Λαμπρός αναμένεται να είναι και φέτος ο εορτασμός στην Αμαλιάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, για να τιμηθούν οι ήρωες της επανάστασης του 1821.

Αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου, ανήμερα της εορτής, στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και στις 10:45 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η δικηγόρος κα Φωτεινή Σταμούλια και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11:30 το πρωί με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρίας, με αφετηρία το 1ο Γυμνάσιο και τερματισμό στην οδό Κολοκοτρώνη. Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το τμήμα παραδοσιακών χορών του δήμου Ήλιδας, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Ρίζες», ο Σύλλογος παραδοσιακού τραγουδιού και χορού ‘Ο Μοριάς’ και το Περιφερειακό Τμήμα Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών και διασωστών.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει παρέλαση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου.

Όλη η επικαιρότητα