Εκκλησία Ηλεία

Ο εορτασμός του πολιούχου της Αμαλιάδας – Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’

Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’ οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου.

Χθες ο δήμος Ήλιδας ανακοίνωσε το πρόγραμμα του εορτασμού. Ειδικότερα, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, από τις 7 το πρωί έως τις 11 θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’. Στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αθανασίου με διαδρομή από τις οδούς Δαλιάνη- Ελευθερίου Βενιζέλου- Δεληγιάννη- Αρχαίας Ήλιδος- Φιλικής Εταιρείας- Καποδιστρίου και κατάληξη στον ιερό ναό.

Στις 12:15 το μεσημέρι θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας, υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.

Αμέσως μετά την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, όπου θα τιμηθεί για την παρουσία του στις θρησκευτικές εκδηλώσεις ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’.

Όλη η επικαιρότητα