Κόσμος

Ο Ερντογάν πανηγυρίζει για το Αφρίν ενώ χιλιάδες άμαχοι το εγκαταλείπουν (vids)

Ακούστε το άρθρο

Σε επίδειξη ισχύος με πολλούς αποδέκτες μετέτρεψαν οι τουρκικές δυνάμεις την κατάληψη του Αφρίν, μεταδίδοντας εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις.

Το κέντρο της πόλης βρίσκεται «εντελώς υπό τον έλεγχο» των σύρων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα και ήδη έχουν υψωθεί τουρκικές σημαίες στην πόλη, η οποία αποτελούσε προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελιάς» οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύροι σύμμαχοί τους μπήκαν το πρωί της Κυριακής στο Αφρίν.

Αναμφίβολα, πρόκειται για νίκη του Ερντογάν, ο οποίος… ονειρευόταν αυτή τη στιγμή. Τόσο αυτός όσο και τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν φροντίσει να «μάθει» όλος ο κόσμος για την επιτυχία αυτή. Για το λόγο αυτό, η τουρκική «μονταζιέρα» έπιασε αμέσως δουλειά…

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι 150.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Αφρίν από την Τετάρτη το βράδυ για να γλιτώσουν από την επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων, καθώς ο κλοιός είχε σφίξει επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πόλη.

Παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1.500 κούρδοι μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 20 Ιανουαρίου που άρχισε η επιχείρηση του τουρκικού στρατού. «Η πλειονότητα αυτών σκοτώθηκε από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυρά πυροβολικού».

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα