Παιδί

Ο εξυπνότερος 6χρονος του κόσμου – Έχει ίδιο IQ με τον Αϊνστάιν

oxi-oxi-oxinanana.col-8.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο πιο έξυπνος 6χρονος στον κόσμο είναι ο Sherwyn Sarabi. To μικρό αγόρι που ζει με τους γονείς του στην Αγγλία, συγκέντρωσε βαθμολογία τουλάχιστον 160 στο τέστ της Mensa και έγινε ένα από τα νεότερα μέλη της.

Και αν δεν ξέρετε τι σημαίνει να… πιάνεις τόσο μεγάλο σκορ, να σας ενημερώσουμε πως το IQ του είναι ίδιο με αυτό των δυο διασημότερων φυσικών, του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του Στίβεν Χώκινγκ.

Αυτό το διάστημα ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις πιστοποίησης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (GCSE) στα μαθηματικά, ενώ έχει περάσει και στην πέμπτη βαθμίδα στα μαθήματα πιάνου. Λατρεύει τα Μαθηματικά και ειδικά την Άλγεβρα και παρακολουθεί θέατρο και ποδόσφαιρο.

Η μαμά του, Amanda, θέλοντας να βοηθήσει όσους γονείς έχουν γεννήσει παιδιά με αυξημένο IQ, έγραψε το παρακάτω βιβλίο θέλοντας να τους προετοιμάσει κατάλληλα.

«Κάνουμε πολύ δουλειά εκτός σχολείου καθώς ό,τι κανει στο σχολείο δεν είναι αρκετό γι’ αυτόν. Θέλει να διδάσκεται και να μαθαίνει γιατί αλλιώς βαριέται», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Όταν ήταν ενός έτους ήξερε όλα τα χρώματα, ενώ στα δυο του σου έλεγε όλες τις πόλεις του πλανήτη, δείχνοντας την κάθε μια πάνω στον παγκόσμιο χάρτη. Δεν ήξερα τι να κάνω και πως να το χειριστώ. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά».

Πηγή: womantoc.gr

Όλη η επικαιρότητα