Ελλάδα

Ο φίλος αστυνομικός και ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Ακούστε το άρθρο

Εμφανίστηκε στις Αρχές για να καταθέσει ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι που φέρεται να είναι μάρτυρας-κλειδί στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο άνδρας εμφανίζεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα το διεθνές ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές πρόκειται για άτομο που δραστηριοποιείται οικονομικά στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Όπως είπε μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 η μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας Άννυ Παπαρούσου.

Όπως είπε αυτό που εξετάζεται στην κατάθεση του 33χρονου είναι η επτάμηνη καθυστέρηση, γιατί η Αστυνομία δεν τον ταυτοποιούσε, ο τρόπος προσέλευσης στον ανακριτή και η στάση του στις πολλαπλές εκκλήσεις της οικογένειας να έρθουν να καταθέσουν άνθρωποι που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

«Μας ενδιαφέρει ο ρόλος του σε σχέση με το περιστατικό και όχι η μαρτυρική του κατάθεση. Το κρίσιμο είναι γιατί δεν προσήλθε ενώ υπήρχε κρούση από τον ανακριτή προς την Αστυνομία να τον καλέσει. Ο ίδιος δεν αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο προσήλθε στην ανάκριση αλλά φαίνεται ότι ζήτησε τη βοήθεια ενός φίλου του, αστυνομικού, για το πώς θα καταθέσει», πρόσθεσε η συνήγορος της οικογένειας.

Η κ. Παπαρούσε τόνισε ότι «έχουμε πολύ συγκεκριμένα γεγονότα στην υπόθεση και οι αστυνομικοί είναι κατηγορούμενοι και από τη μεριά του ανακριτή και από εμάς. Σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ καλά τον ρόλο του άνδρα, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να κρατά κι ένα γκλομπ».

Σχετικά με την αναφορά του άνδρα ότι ο Ζακ Κωστόπουλος «πρέπει να λιποθύμησε στο φορείο» η κα Παπαρούσου υπενθύμισε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του όταν παρελήφθη από το ασθενοφόρο. “Προσπαθούμε να διαστρεβλώνουμε την εικόνα η οποία τεκμηριώνεται και επιστημονικά” κατέληξε η κα Παπαρούσου

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα