Ηλεία

Ο Γιάννης Λέντζας στον Υφ. Εσωτερικών: Κατέθεσε δύο αιτήματα του Δήμου

Ακούστε το άρθρο

-Στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και ανανέωση στόλου οχημάτων -«Κλείνει» τυπικές εκκρεμότητες έργων

Δύο αιτήματα κατέθεσε στον υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας που βρέθηκε χθες στην Αθήνα στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει για να προωθήσει λύσεις σε προβλήματα του Δήμου, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Τα θέματα ήταν :1/ Η στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Στην ουσία υπάρχουν τρία άτομα στην Υπηρεσία που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους και το πετυχαίνουν. Ο Γιάννης Λέντζας είναι ικανοποιημένος από την απόδοση των συνεργατών του στην Τεχνική Υπηρεσία, όπως ικανοποιημένος ήταν και ο προηγούμενος δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ. «Η Τεχνική Υπηρεσία πρέπει να ενισχυθεί για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας.

2/ Ο στόλος των οχημάτων-απορριμματοφόρων του δήμου είναι πεπαλαιωμένος και ο δήμαρχος αναζητά τρόπους χρηματοδότησης για την ανανέωσή του.

Η συνάντηση με τον 42χρονο υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο έγινε σε άριστο κλίμα. Ο υφυπουργός άκουσε με προσοχή όλα όσα του μετέφεραν ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας  Γιώργος Τσουραπάς και δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τα θέματα αυτά και  να δοθούν οι λύσεις που προτάθηκαν.

Ένα άλλο θέμα που επίσης απασχολεί την νέα δημοτική αρχή είναι ο βιολογικός της Βάρδας, έργο για το οποίο επίσης θα έχει συναντήσεις ο δήμαρχος.

Ολοκλήρωση έργων

Ο δήμαρχος σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία τρέχουν να  «κλείσουν» κάποιες τυπικές εκκρεμότητες που  αφορούν έργα στο δήμο. Σημειώνεται ότι όλες οι  ενέργειες για την χρηματοδότηση αυτών των έργων  είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Ναμπίλ Μοράντ. Τα έργα αυτά είναι:

1/ Ανάπλαση περιοχής Αποθηκών ΑΣΟ Λεχαινών και Αναβίωση Πολιτισμικών διαδρομών. Είναι μεταφερόμενο έργο και απαιτείται επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του έργου.

2/ Αναπλάσεις έδρας Λεχαινών, ιστορικής έδρα Βάρδας, ανάπλαση εισόδου Ανδραβίδας. Υπάρχει καθυστέρηση στην υπογραφή σύμβασης, γεγονός όμως  που θα γίνει άμεσα.

3/Αντικατάσταση δικτύου Ύδρευσης (Βάρδας -Νησίου): δεν έχουν υποβληθεί τα τεύχη δημοπράτησης.

Όλη η επικαιρότητα