Κόσμος

Ο Γιανουκόβιτς είχε βάλει τη φωτογραφία του μέχρι και στο μπράντι που έπινε

4e50bd08b40eacb5bb583bc4f5630766.jpg
Ακούστε το άρθρο

Υπό τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης αλλά της διάσπασης της χώρας, η μεταβατική ηγεσία της Ουκρανίας δηλώνει ότι χρειάζεται επειγόντως χρήματα, την ώρα που ο αποπεμφθείς πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς παραμένει άφαντος ενώ, στο “χρυσό παλάτι” του οι επισκέπτες ανακάλυψαν ότι απολάμβανε μπράντι, στο μπουκάλι του οποίου υπήρχε η φωτογραφία του.

Πριν από λίγο, το Κίεβο ανακοίνωσε την διάλυση του σώματος της ουκρανικής αστυνομίας “Μπερκούτ”, που είχε αναλάβει την καταστολή των διαδηλώσεων. Ο μεταβατικός πρόεδρος, Τουρτσίνοφ, ανέλαβε την ηγεσία των δυνάμεων ασφαλείας.

Την ώρα που τα κόμματα στο Κίεβο χρειάζονται περισσότερο χρόνο να υπερβούν τις διαφορές τους και να συμφωνήσουν σε νέα μεταβατική κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, οι ξένες κυβερνήσεις θέλουν να απομακρύνουν την ιδέα ότι η σύγκρουση είναι ψυχροπολεμική με όρους «Δύσης και Ανατολής». “Δεν πρόκειται για μάχη μεταξύ Ανατολής – Δύσης”, διεμήνυσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι.

Λίγες ώρες αφού ο μεταβατικός πρόεδρος Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ μίλησε για τον κίνδυνο αποσχιστικών τάσεων στη χώρα, κάτοικοι των παραδοσιακά φιλορωσικών επαρχιών στα ανατολικά προχώρησαν σε διαδηλώσεις εναντίον της νέας ηγεσίας στο Κίεβο, με ρωσικές σημαίες και ακόμη και συνθήματα υπέρ της «εμπλοκής» της Μόσχας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της “Kievpost” που επικαλείται το Reuters, οι ρωσικές τράπεζες είναι έτοιμες να δώσουν το φιλί της ζωής στις ουκρανικές εταιρείες που βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.

Την ίδια ώρα, η βρετανική “Daily Mail” διερωτάται: “Μα, που στην ευχή είναι ο Γιανουκόβιτς;” παρουσιάζοντας τις χώρες στις οποίες μπορεί να έχει βρει ασφαλές καταφύγιο, αν έχει πράγματι έχει εγκαταλείψει την πατρίδα του.

Εκτός από τη Ρωσία, η Γεωργία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Λευκορωσία θα μπορούσαν να τον φιλοξενήσουν στο έδαφός τους, γράφει η βρετανική εφημερίδα. Στην περίπτωση, όμως που βρίσκεται σε ουκρανικό έδαφος, η πιθανότερη η περιοχή στην οποία μπορεί να κρύβεται, είναι αυτή της Κριμαίας.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα