Παραπολιτικά

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για τη ΔΗΣΥ

Ακούστε το άρθρο

Το αίνιγμα Παπανδρέου ταράζει το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει περίπτωση να είναι και εκείνος υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Στις αρχές Ιουλίου, όταν πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γιώργος Παπανδρέου κατέβασε μια αρχηγική πλατφόρμα και παράλληλα δήλωσε στρατιώτης της παράταξης. Ήταν μια διφορούμενη παρουσία που προκάλεσε τότε πολλά ερωτήματα.

Στην παρούσα φάση είχε αφήσει να φανεί ότι στηρίζει μαζί με το υπόλοιπο ΚΙΔΗΣΟ την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά. Έπειτα άρχισαν οι ψίθυροι για τον Γιώργο Καμίνη. Κατόπιν και άλλοι υποψήφιοι έλεγαν σε ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι μάλλον θα έχουν τη στήριξη του, χωρίς να γίνεται σαφές αν υπήρχε συμφωνία, υπονοούμενα ή απλώς τυπική ευγένεια εκ μέρους του.

Και ενώ οι περισσότεροι στον χώρο αντιμετώπιζαν το σενάριο της καθόδου του ως επιστημονική φαντασία, τις τελευταίες ημέρες οι στενοί του συνεργάτες δεν αποκλείουν τίποτα. Αντιθέτως μεταδίδουν ότι επανεξετάζει από την αρχή τα δεδομένα και το κλίμα που δημιουργείται από τις υποψηφιότητες Γιώργου Καμίνη και Σταύρου Θεοδωράκη, δύο πρόσωπα εκτός της ΔΗΣΥ.

Αν το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατεβάσει δικό του υποψήφιο τότε, λένε τα στελέχη του, θα στηρίξουν όποιον είναι πιο κοντά στις θέσεις τους. Αν όμως υπάρξει υποψηφιότητα από τον δικό τους χώρο αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από του κ. Παπανδρέου, ο οποίος όπως λένε οι ίδιες πηγές πιέζεται από τα μέλη του κόμματος του να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα.

Ο κ. Παπανδρέου περιγράφεται ως «απρόβλεπτος» στις αποφάσεις του και είναι βέβαιο ότι επιζητεί τη δικαίωση της πρωθυπουργίας του, ίσως και να διαπραγματεύεται κάτι λένε οι πιο καχύποπτοι και να χρησιμοποιεί το χαρτί της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του ως μοχλό πίεσης. Αν τελικά είναι υποψήφιος, απρόβλεπτες θα είναι και οι εξελίξεις στην εκλογική διαδικασία. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: newreport.gr

Όλη η επικαιρότητα