Ο Ηλείος πρύτανης του ΕΜΠ βράβευσε τον Ηλείο «χρυσό» νικητή, της 37ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας

Ο Διονύσης Αδαμόπουλος , μαθητής της Γ Λυκείου , στο 30ΓΕΛ Πύργου ήταν ο μεγάλος νικητής της 37ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας , της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, όπου 536 μαθητές από όλη την χώρα διαγωνίστηκαν στην κορυφαία διοργάνωση των Μαθηματικών.

Η τελετή βράβευσης των διαγωνισμών ΑΡΧΙΜΗΔΗ και ΕΥΚΛΕΙΔΗ που έγινε στο ΕΜΠ στου Ζωγράφου, έκρυβε μια ιδιαίτερα συγκινητική και συμβολική στιγμή.

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ανδρέας Μπουντουβής Ηλείος στην καταγωγή , όπως και ο νικητής , έλαχε να παραδώσει το πρώτο βραβείο σε ένα διαγωνισμό που ο ίδιος είχε κερδίσει το 1976 , ως μαθητής τότε του 1ου ΓΕΛ Πύργου. Διπλή σύμπτωση που δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάστηκε ιδιαίτερα. Για τον πρύτανη του ΕΜΠ ήταν μια σημαντική στιγμή , η οποία του ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις. Ο νεαρός «Αινστάιν» από τον Πύργο , που προετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχει όλο το μέλλον μπροστά του, για να διαπρέψει.

Στη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά Μιχάλης Χρυσοβέργης μαθηματικός αστροφυσικός μέλος ΔΣ ΕΜΕ, Τάκης Δρούτσας γενικός γραμματέας ΕΜΕ , Γιάννης Τυρλής πρόεδρος εξελεγκτικής επιτροπής ΕΜΕ και αντιπρόεδρος επιτροπής διαγωνισμών, Γιάννης Βελαώρας πρόεδρος του παραρτήματος ΕΜΕ Βοιωτίας και η Αθηνά Καλαμπόκα μαθηματικός μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΜΕ.

Το μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΜΕ , μαθηματικός  Αθηνά Καλαμπόκα , Ηλεία και αυτή μας ανέφερε ότι δεν είχε την τύχη να έχει τον νεαρό Διονύση μαθητή αλλά τον παρακολουθεί  από το 2016 και η μεγάλη επιτυχία του στο διαγωνισμό , μόνο τυχαία δεν ήταν.

Να σημειώσουμε ότι στην τελετή βράβευσης παρέστη και ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αθηναίων κ. Μανώλης Καλαμπόκας, με καταγωγή από την Ηλεία.

Θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι μαζί με τον Διονύση Αδαμόπουλο , στην πρώτη θέση ισοβάθμησε ο μαθητής Μηνάς Μαργαρίτης , από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης.