Ηλεία

Ο «Ηρακλής» θα περιμένει το νέο ΔΣ – Ανδρέας Μαρίνος: «Έκνομη η προσπάθεια εκλογής διοίκησης»

Ακούστε το άρθρο

«Έκνομη» χαρακτηρίζεται από τον δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Γεωργόπουλο η προσπάθεια του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα να εκλέξει νέα διοίκηση στο ΔΣ του συνδέσμου αποχέτευσης «Ηρακλής».

Οι δύο άνδρες τονίζουν ότι δεν θα συμμετέχουν στην σημερινή προγραμματισμένη σύγκληση του ΔΣ του Συνδέσμου «γιατί αυτό υπαγορεύει η με αρ. πρωτ. 249390/18-11-19 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου που εξεδόθη αναφέρονται τα εξής: «Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Σπ. Μαρίνος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Γεωργόπουλος, εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Δήμου Πηνειού στο Σύνδεσμο Αποχέτευσης “Ο Ηρακλής”,  γνωρίζουν μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου ότι δεν θα παραστούν στην σύγκληση του Συμβουλίου του Συνδέσμου, η οποία είναι προγραμματισμένη να  γίνει  την Παρασκευή 29/11/2019  και ώρα 18:00 μ.μ  στο Δημοτικό Κατάστημα Ανδραβίδας, γιατί αυτό ακριβώς υπαγορεύει η με αριθ πρωτ. 249390/18-11-2019 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ως εκ τούτου δεν μπορούμε και ούτε επιθυμούμε να συμβάλλουμε με την παρουσία μας στην εκλογή έκνομης Διοίκησης του Συνδέσμου. Τέλος, με την στάση μας έχουμε αποδείξει έμπρακτα, ότι πιστεύουμε στην άδολη και απρόσκοπτη συνεργασία των δύο όμορων Δήμων και αυτό πρέπει να κατανοηθεί από όλους».

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης

Η απόφαση που επικαλείται ο δήμαρχος Πηνειού αφορά στη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου κ. Δημήτρη Βατσή από την παράταξη του Διονύση Μάλιαρη ο οποίος ήταν και μέλος του ΔΣ του «Ηρακλή».

Συγκεκριμένα στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Ειδικότερα, έχει κριθεί ότι η διαγραφή ή η ανεξαρτητοποίηση μέλους δημοτικής παράταξης αποτελεί εσωτερικό της ζήτημα, ζήτημα δηλαδή που αφορά στη σχέση της παράταξης με τα μέλη της , ενώ αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την παράταξη δεν θεωρούνται διοικητικές πράξεις και δεν δύνανται να ελεγχθούν ως τέτοιες είτε από το δημοτικό συμβούλιο είτε από την οικεία Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύμφωνα με το άρθρο 238 του ν. 3852/2010).»

Και σε άλλο σημείο το έγγραφο αναφέρει: «Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι , θεωρώντας νόμιμη τη διαγραφή του κ. Βατσή Δημητρίου από την παράταξή του, ο κ. Βάτσης Δήμητριος παύει πλέον να θεωρείται εκπρόσωπος της παράταξης από την οποία προερχόταν και βάσει της οποίας εκλέχθηκε εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποχέτευσης «Ήρακλής». Συνεπώς οφείλει το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για την αντικατάσταση του , ορίζοντας στην θέση του άλλο μέλος της μειοψηφίας».

Συνεχίζει η απερχόμενη

Έτσι η απερχόμενη διοίκηση του «Ηρακλή» υπό τον κ. Αντώνη Αποστολόπουλο συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι να εκλεγεί νέα διοίκηση.

Υπενθυμίζεται μέχρι τέλος του έτους πρέπει να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για το μεγάλο έργο των 6.348.000,00 ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης.

Όλη η επικαιρότητα