Ηλεία

Ο Καϊάφας σε πρώτο πλάνο

mallios_kaiafas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του οικοσυστήματος του Καιάφα, μιας από τις ομορφότερες αλλά και τις πιο εγκαταλελειμμένες περιοχές της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη επισκεψή του στην Αμαλιάδα, για την προώθηση  μια σειράς έργων και παρεμβάσεων που θα αναμορφώσουν την περιοχή, χθες έγινε το πρώτο βήμα. Ειδικότερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο υπουργείο Οικονομίας, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση τέθηκαν οι βάσεις για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναγέννησης της ευρύτερης περιοχής. Η σύσκεψη έγινε παρουσία του προέδρου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) κ. Γιώργου Τερζάκη, στην ιδιοκτησία της οποίας έχουν περιέλθει τα λουτρά και οι εγκαταστάσεις  της λίμνης, αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ είχαν κληθεί και συμμετείχαν για να ενημερωθούν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης και οι άλλοι δύο Ηλείοι βουλευτές κ. Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Μάκης Μπαλαούρας.

Αντικείμενο της  χθεσινής σύσκεψης ήταν η προετοιμασία όλων των αναγκαίων, γραφειοκρατικού χαρακτήρα, διαδικασιών και ο συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που μπλόκαραν την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης και ανάπτυξης της περιοχής. Ουσιαστικά μετά την συζήτηση που έγινε χθες άνοιξε ο δρόμος για την πραγματοποίηση της δεύτερης και κρίσιμης σύσκεψης μετά τις γιορτές του ΠΑΣΧΑ όπου θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, συμπεριλαμβανομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ζαχάρως, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το σχέδιο ανάπτυξης και την έναρξη υλοποίησης του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει δημοσιοποιηθεί από τις αρχές  Απριλίου η πρόσκληση ενδιαφέροντος από το ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομής Λίμνης Καϊάφα, που χρηματοδοτείται με 5 εκ. ευρώ. Ωστόσο, όπως επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» ένας εκ των συμμετεχόντων στη χθεσινή σύσκεψη, βούληση της κυβέρνησης είναι να εξευρεθούν και άλλοι πόροι για την δρομολόγηση μεγαλύτερων παρεμβάσεων.

Όλη η επικαιρότητα