Life

Ο Καλύτερος Τρόπος να Ζεστάνετε Ξανά κάθε είδους Περισσευούμενο Φαγητό (PHOTOS)

thehomeissue_leftover-620x336.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το γνωρίζετε πως το περισσευούμενο φαγητό μπορεί να γίνει και πάλι φρέσκο (ή καλύτερα «σαν φρέσκο») αν το ζεστάνετε με τον σωστό τρόπο;

Δείτε τα παρακάτω tips για να ξέρετε πώς να ζεσταίνετε το κάθε είδους φαγητό ώστε να είναι πεντανόστιμο και φρέσκο σαν να το βγάλατε μόλις από τον φούρνο.

Πίτσα Για να διατηρήσετε την πίτσα τραγανή βάλτε την σε ένα ταψί πάνω στο οποίο θα έχετε ήδη στρώσει λαδόκολλα. Αν η πίτσα είναι ήδη ξεροψημένη, τυλίξτε την επιπλέον με αλουμινόχαρτο ώστε να μην σας καεί. Βάλτε την στον φούρνο για 3-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και πάλι το τυρί.

Αν ζεστάνετε σωστά τη χτεσινή πίτσα, θα είναι και πάλι σαν φρέσκια.

Κοτόπουλο και μπριζόλα Αν θέλετε να ζεστάνετε ξανά κάποιο στεγνό κρεατικό, τότε θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για να μην σας ξεραθεί. Βάλτε το σε ένα ταψί στον φούρνο και ζεστάνετέ το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά βάλτε το σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και ζεστάνετέ το για 1-2 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσετε και από τις δύο μεριές.

Ψητά λαχανικά Αν θέλετε να ζεστάνετε ξανά τα ψητά λαχανικά, τότε αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων. Η καλύτερη λύση είναι ο κανονικός φούρνος όπου μπορείτε να τα ζεστάνετε στους 400-450 βαθμούς για 4-5 λεπτά αφού πρώτα τα λαδώσετε ελαφρώς.

Αν η πίτσα είναι ήδη ξεροψημένη, τότε τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο πριν τη βάλετε στον φούρνο.

Αν η πίτσα είναι ήδη ξεροψημένη, τότε τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο πριν τη βάλετε στον φούρνο.

Μακαρόνια Σας έμειναν μακαρόνια από το χθεσινό δείπνο; Μην τα πετάξετε γιατί με αυτό το κόλπο θα μπορείτε να τα φάτε και σήμερα σαν να είναι ολόφρεσκα. Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίξτε τα μακαρόνια και λίγο λάδι και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά.

Σούπες Βάλτε τη σούπα σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ την σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό (προτιμήστε βιολογικό) αν παρατηρήσετε ότι η σούπα σας είναι πολύ πηχτή.

Όλα τα φαγητά αν ζεσταθούν σωστά, μπορούν να φαγωθούν άνετα και την επόμενη μέρα.

Ρύζι Βάλτε το χθεσινό ρύζι σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων γιατί θα σας ξεραθεί το ρύζι.

Πηγή: spirossoulis.gr

Όλη η επικαιρότητα