Ελλάδα

Ο καβγάς πριν από τον θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας και το μυστηριώδες στικάκι

Ακούστε το άρθρο

Στην εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή τον Νοέμβριο του 2016 διαβιβάστηκε η μαρτυρία του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα στο περιστατικό, η κατάθεση του οποίου φαίνεται πως ανατρέπει όλα τα δεδομένα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως η φοιτήτρια δεν ήταν μόνη της όταν έπεσε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ, ενώ οι φωνές που άκουγε παρέπεμπαν σε καβγά.

«Σταματάνε οι φασαρίες και ακούγεται ένας δυνατός γδούπος. Ακούγοντας τον γδούπο αυτόν κάνω ένα βήμα πίσω να δω, βλέπω ένα ανθρώπινο, τα πόδια δηλαδή, που ήταν ανθρώπινη σιλουέτα, συγκεκριμένα ήταν κοπέλας, νεαρής κοπέλας», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, προσθέτοντας: «Παίρνω και το ΕΚΑΒ και μου είπαν αν έπεσε, αν λιποθύμησε, λέω “δε γνωρίζω, κάτι άκουσα από πάνω το δυνατό το θόρυβο αυτό”, μου είπαν να την κρατήσω ζεστή. Έβγαλα το μπουφάν μου, της έριξα από πάνω όσο μπορούσα να την καλύψω».

Αναφορικά με το ρόλο των δύο ατόμων που είδε, εξήγησε: «Κατεβαίνουνε δύο άτομα, δυο άντρες, δυο παιδιά, προφανώς από την εστία, ο ένας ήρθε σε στάση επίκυψης, έψαχνε γύρω από την κοπέλα, κοιτούσε εμένα τα χέρια μου, κοιτούσε κάτω από μένα από τα πόδια μου, γιατί εγώ ήμουν σχεδόν στα γόνατα, ξανά απ’ την κοπέλα, και ακούω κι άλλη μια φωνή από αριστερά μου να φωνάζει “το στικάκι, το στικάκι, το βρήκες το στικάκι;”. Γυρίζω, βλέπω ένα άλλο παλικάρι».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως ρώτησε τον ένα από τους δύο αν ξέρει από πού έπεσε η κοπέλα, και εκείνος του απάντησε νευριασμένος «δε γνωρίζω, δεν ξέρω, δεν καταλαβαίνεις;». Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, τους είπε να επικεντρώσουν την προσοχή τους στα δύο αυτά άτομα, όμως, όπως υποστήριξε, δεν του έδωσαν καμία σημασία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας υποστήριξε πως η μαρτυρία αυτή καταρρίπτει τη θεωρία ότι η κοπέλα αυτοκτόνησε μην μπορώντας να αντέξει τη διαπόμπευση που δεχόταν μέσω Διαδικτύου, καθώς είναι σαφές ότι προηγήθηκε καβγάς, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάποιοι έχουν πει ψέματα στις καταθέσεις τους.

Όσον αφορά στο τι μπορεί να περιείχε το στικάκι που έψαχναν οι δύο νεαροί, απάντησε: «Δεν έχω καταλήξει εάν το έχουν στα χέρια τους το στικάκι, καθώς όπως προέκυψε από την πολύ σημαντική μαρτυρία, αυτοί οι άνθρωποι έψαξαν επισταμένα στο χώρο και υπάρχει μια πιθανότητα να βρήκαν αυτό που έψαχναν, έτσι ώστε να μην τους προδώσει, γιατί αυτό που περιείχε σίγουρα η Λίνα δεν ήθελε να υπάρχει στα χέρια τους».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αρχικά από την αστυνομία ως αυτοκτονία. Εισαγγελέας όμως διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ύστερα από καταγγελίες της μητέρας της 22χρονης ότι η κόρη της έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, απειλούμενη από κάποιους ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες της.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα