Χωρίς κατηγορία

Ο καιρός σήμερα – Βροχές, χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Ακούστε το άρθρο

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση.

Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα υπόλοιπα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές. Άνεμοι στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της Πάρνηθας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες
Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά κατά διαστήματα και από τις νυχτερινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση .
Θερμοκρασία: από -2 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την Εύβοια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. (ενδεικτικά υψόμετρα στη Θεσσαλία 300 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400-600 μέτρα.) Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στις Κυκλάδες 7 μποφόρ, εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλη η επικαιρότητα