Life Υγεία

Ο κίνδυνος που κρύβει το… ιδρωμένο σεξ

6de95bf912396ab512c7cb74f276ff79_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τόσο οι ανδρικές όσο και οι γυναικείες ορμόνες βρίσκονται σε έξαρση μετά από τη γυμναστική, οπότε είναι πιθανό είτε ο άνδρας είτε η γυναίκα να έχει όρεξη για ερωτικά παιχνίδια;

Είναι ασφαλές το σεξ όταν το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων, είναι ιδρωμένο;

Σύμφωνα με την ουρολόγο Jennifer Berman, ειδικό σε θέματα που αφορούν τη γυναικεία ουρολογική λειτουργία και τη Σεξουαλική Ιατρική, η αύξηση στα επίπεδα των ορμονών υποδεικνύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για το ζευγάρι να κάνει σεξ, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία!

Ωστόσο, η γιατρός επισημαίνει ότι εγκυμονεί ένας κίνδυνος…

Οι άνδρες που γυμνάζονται συχνά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων σημάδια λοίμωξης από μύκητες (jock itch). Στην περίπτωση αυτή, η λοίμωξη οφείλεται στον ίδιο μικροοργανισμό που προκαλεί τη μυκητίαση των ποδιών, το λεγόμενο «πόδι του αθλητή» (athlete’s foot). Το συγκεκριμένο είδους μυκήτων ευδοκιμεί όπου υπάρχει αυξημένη υγρασία, όπως στο εσωτερικό των αθλητικών παπουτσιών ή στη βουβωνική χώρα.

Εάν ο άνδρας έχει μολυνθεί από το μύκητα, υπάρχει πιθανότητα να τον μεταδώσει στη σύντροφό του κατά τη σεξουαλική επαφή.

Η μυκητίαση εκδηλώνεται με την εμφάνιση εξανθημάτων στη βουβωνική χώρα και ο άνδρας θα πρέπει να απέχει από το σεξ μέχρι να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη θεραπεία.

Onmed.gr

Όλη η επικαιρότητα