Ηλεία

Ο Κόροιβος τίμησε την Αγία Παρασκευή

Ακούστε το άρθρο

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη και την ευλογία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού,  εορτάστηκε στον Κόροιβο  του Δήμου Πηνειού, η εορτή της μνήμης της Αγίας Παρασκευής στον φερώνυμο ιερό ναό. Την παραμονή, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός  μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη Φιλάρετου Σπανόπουλου και πλειάδας ιερέων. Τμήμα ιερών λειψάνων της Αγίας  Παρασκευής είχαν τεθεί προς προσκύνηση, προερχόμενα από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης.

Λιτάνευση

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ έγινε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής. Πλήθος πιστών  από τον Κόροιβο, τα γύρω χωριά και φυσικά την Αθήνα, συμμετείχε τόσο στον εσπερινό όσο και στην λιτανεία. Ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος Ξένος καθώς και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου είχαν φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια για όλα. Το  χορό των ιεροψαλτών διεύθυνε ο άρχων πρωτοψάλτης Νικόλαος Καραβιώτης από την Ι. Μ. Ιωαννίνων. Την κυριώνυμο ημέρα τον όρθρο και τη θεία λειτουργία τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Πέτρος Χαλούλος  (Ι.Μ.Νικαίας).

Μεταξύ των πιστών ο πρώην βουλευτής κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Κώστας Μανιάτης, ο αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Γιώργος Αναστασόπουλος,  ο πρόεδρος του ΝΠ Δήμου Πηνειού κ. Δημήτρης Βασιλειάδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Βασιλείου, ο πρόεδρος της ΤΚ κ. Φώτης Λάλος, ο πρόεδρος της ΤΚ κ. Θανάσης Σπυρόπουλος, κ.α.

Μετά το πέρας της Λιτανείας, την Τρίτη το βράδυ ακολούθησε γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές  ώρες.

Όλη η επικαιρότητα