Σαν Σήμερα

Ο Lenny Kravitz γιορτάζει τα 52α γενέθλια του

834855_14013495.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τον έχουν αποκαλέσει έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς στον κόσμο και έναν από τους πιο επιτυχημένους και σημαντικότερους ροκ ερμηνευτές της εποχής του. Είναι ο Lenny Kravitz και είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Αμερικανούς μουσικούς. O πιτσιρίκος Lenny, ήξερε μόλις από τα 5 του χρόνια ότι το μόνο που θέλει να κάνει στη ζωή του είναι να τραγουδάει. Ο έφηβος ζήτησε τα χρήματα του κολεγίου από τον πατέρα του για να φτιάξει το πρώτο του demo και να προωθήσει την καριέρα του. Σε κάθε ηλικία ο 52 ετών πλέον Kravitz είχε στόχο μόνο να γράφει μουσικές, να παίζει και να ξεσηκώνει το κοινό.

Ως παιδί, ο Lenny άκουγε κλασική soul και rock και η πρώτη συναυλία που είδε ποτέ ήταν οι Jackson Five στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη.

Παίζει σχεδόν όλα τα όργανα στις ηχογραφήσεις για τα άλμπουμ του (κιθάρα, μπάσο, πιάνο, πλήκτρα, αρμόνικα, ντραμς), ενώ κάνει και τις δεύτερες φωνές. Έχει κερδίσει το Βραβείο Γκράμι για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές από το 1999 μέχρι το 2002 στην κατηγορία του “Καλύτερου Ροκ Τραγουδιστή”, κάνοντας ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε αυτή την κατηγορία. Είναι ανάμεσα στους ροκ καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο τραγούδι από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα.

Παρακάτω είναι 12 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Lenny Kravitz, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1964

1.

Είναι Ουκρανός!

(Εν μέρει τουλάχιστον). Είναι ο γιος ενός Ουκρανο-εβραίου πατέρα και μιας μαύρης μητέρας από την Καραϊβική. Ο Kravitz θεωρεί τον εαυτό του τόσο χριστιανό όσο και εβραίο και δηλώνει πως «όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο για μένα». Επίσης σημειώνει ότι το συνονθύλευμα της πνευματικότητας που κληρονόμησε «υπήρξε καθοριστικό στον τρόπο που μεγάλωσε».

2.

Ο πατέρας του, Sy Kravitz, ήταν παραγωγός ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού NBC. Ήταν επίσης υποστηρικτής της τζαζ, η οποία του επέτρεψε να κάνει φιλίες με τους Duke Ellington, Sarah Vaughan, Count Basie, Ella Fitzgerald, Bobby Short, Miles Davis και άλλα ιερά τέρατα της τζαζ. Μάλιστα ο Ellington έπαιξε το «Happy Birthday» στα πρώτα γενέθλια του Lenny. Μητέρα του ήταν η ηθοποιός Roxie Roker, ένα από τα αστέρια της κλασικής τηλεοπτικής κωμικής σειράς του 1970 «The Jeffersons». Ο ίδιος μεγάλωσε στο Upper East Side, του Μανχάταν και όταν η οικογένειά του πήγε στο Λος Άντζελες, ο Lenny αποφοίτησε μαζί με τον Slash από το Beverly Hills High. Άλλα απόφοιτοι αυτού του σχολείου είναι οι Angelina Jolie, Nicholas Cage, Gina Gershon, Rob Reiner, Crispin Glover και Albert Brooks.

3.

Ως παιδί, ο Lenny άκουγε κλασική soul και rock και η πρώτη συναυλία που είδε ποτέ ήταν οι Jackson Five στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη. Τραγούδησε με τη χορωδία California Boys για τρία χρόνια και έδινε παραστάσεις με τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

4.

Ψηφίστηκε ως ο «Μεγαλύτερος καρδιοκατακτητής του Χόλιγουντ» από τους αναγνώστες του περιοδικού των σελέμπριτι «In Touch» το 2004. Μπήκε στον κόσμο της Show-biz όταν ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την όμορφη του «Cosby Show» Lisa Bonet το 1987. Απέκτησαν ένα παιδί μαζί, ένα χρόνο αργότερα.

Με την πρώην σύζυγό του Lisa Bonet (δεξιά) και την κόρη του Zoe

5.

Φημολογείται ότι είχε σχέση με τη Madonna. Η φήμη ξεκίνησε το 1990, όταν ο Kravitz συν-έγραψε το τραγούδι «Justify My Love» για την τραγουδίστρια. Το κομμάτι, που δημιούργησε αρκετές διαμάχες λόγω του βίντεό του, πήγε στο νούμερο 1 των charts. Πολύ αργότερα ο Kravitz εμφανίστηκε πολλές φορές στο ακροατήριο της Confessions Tour κατά την περιοδεία του 2006, πυροδοτώντας και πάλι φήμες.

6.

Είχε σχέση με τη Γαλλίδα ηθοποιό, τραγουδίστρια και μοντέλο Vanessa Paradis στη δεκαετία του 1990, πριν αυτή γνωρίσει τον σύζυγό της Johnny Depp. Μάλιστα εκείνη την εποχή εμφανίζεται ως παραγωγός της δισκογραφίας της. Έχει επίσης κάνει σχέση με τα μοντέλα-ηθοποιούς-τραγουδίστριες Devon Aoki, Kylie Minogue, Naomi Campbell, Natalie Imbruglia, Stella McCartney, Nicole Kidman, Penelope Cruz, και Adriana Lima.

7.

Στην αρχή της καριέρας του έκανε εμφανίσεις με το όνομα Romeo Blue: Ήταν τότε (1970) που είχε υιοθετήσει το στιλ ισιωμένα μαλλιά και γαλάζιοι φακοί επαφής. Μετά το πρώτο demo του Kravitz, δύο μεγάλες δισκογραφικές έδειξαν ενδιαφέρον. Ωστόσο και οι δύο τον προειδοποίησαν ότι έπρεπε να αλλάξει τη μουσική του. Είτε να την κάνει «πιο μαύρη» για να ταιριάζει με το R’n’B, ή να την κάνει «πιο λευκή», ώστε να τον εντάξουν στην ροκ σκηνή. Δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ευτυχώς.

8.

Το 1993, ο Kravitz συνεργάστηκε με τον Steven Tyler των Aerosmith, και εμφανίστηκε στο σόλο άλμπουμ του Mick Jagger «Wandering Spirit», κάνοντας μια νέα έκδοση του κλασικού «Use Me» του Bill Withers. Εκείνη τη χρονιά ο Kravitz συνεργάστηκε και με 2 από τα πιο γνωστά ονόματα της Soul, τον Al Green και τον Curtis Mayfield.

9.

Είναι χορτοφάγος.

10.

Κάποιος τον ρώτησε κάποτε αν έχει να διηγηθεί ιστορίες με ναρκωτικά. Τότε ο Kravitz είπε, «Λοιπόν, έχω “ανέβει” με τα καλύτερα από αυτά: τον Mick και τον Neil Young» Ποιος μου έκανε το καλύτερο “ανέβασμα”; «Συνήθως εγώ ήμουν αυτός πήγαινε τους άλλους ψηλά. Για μένα ωστόσο, το φυσικό ανέβασμα ήταν ο Jerry Garcia».

11.

Ο Kravitz έγραψε το τραγούδι «Bank Robber Man» μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς του Μαϊάμι οι οποίοι, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες ενώ πήγαινε προς το γυμναστήριο με τον προπονητή του. Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν θεωρούσαν ότι ταίριαζε με την περιγραφή ενός ληστή τράπεζας. Ο ίδιος δεν είχε ταυτότητα μαζί του και η αστυνομία αρνήθηκε να πιστέψει ότι ήταν όντως ο Lenny Kravitz.

12.

Ο Kravitz έχει πει ότι αν δεν ήταν μουσικός θα ήταν σχεδιαστής. Ίδρυσε μια εταιρία που ονομάζεται Kravitz Design και επικεντρώνεται στο ντιζάιν επίπλων αλλά και το σχεδιασμό οικιακών χώρων. Ο τραγουδιστής μάλιστα έχει σχεδιάσει και έναν πολυέλαιο για την εταιρεία Swarovski.

LIFO.gr 

Όλη η επικαιρότητα