Ηλεία

Ο Λεωνίδας Βαρουξής νέος Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου

varouxhs.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με την εκλογή του νέου προεδρείου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, που πρότεινε η δημοτική αρχή Πύργου, των μελών του, αλλά και με ενημερώσεις από τον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή, για θέματα που αφορούν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, το θέατρο Απόλλων και το Κλειστό Στάδιο του Πύργου, έγινε χθες η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Νέος πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο

Την εκλογή του επιχειρηματία, Λεωνίδα Βαρουξή, ως προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες το δημοτικό συμβούλιο του Πύργου. Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται επίσης, από τον αντιπρόεδρο, Διονύση Αντωνόπουλο και τα μέλη Λεωνίδα Δημουλιά, Αικατερίνη Ζαχαροπούλου, Βάσω Λουκοπούλου, Μάκη Ρομποτή και Ευστάθιο Κουκουνάρη ενώ αναπληρωματικά μέλη ορίσθηκαν οι Αντώνης Καράμπελας, Κική Ζάγκλαρη και Δημήτρης Μιαούλης.

«Το Κατάκολο λειτουργεί για εμάς ως διαμετακομιστικό κέντρο επιβατών. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να τονώσουμε την οικονομία της περιοχής μας. Προσπάθειά μας είναι η σύνδεση του Κατακόλου και της κρουαζιέρας με τον Πύργο. Να προασπίσουμε την αισθητική του χώρου της αγοράς και να προσπαθήσουμε να προβάλουμε την πόλη δίδοντάς της ώθηση. Το λιμάνι πρέπει να διοικηθεί από προέκταση της δημοτικής αρχής. Πρέπει να διοικηθεί από ένα πρόσωπο με όραμα, δυνατότητες και προσωπικότητα. Σκέφτηκα πολύ για το ποιος έχει το κύρος και συζητώντας μαζί του, είδα πως μπορεί. Προτείνω τον Λεωνίδα Βαρουξή ως πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου γιατί είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει το Κατάκολο καθώς ο πατέρας του και ο παππούς του έδωσαν πράγματα στο Κατάκολο», ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑναΣΑ», Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή ώστε οι επικεφαλής να συναποφασίσουν και να συμφωνήσουν τόσο για τον πρόεδρο όσο και για τα υπόλοιπα μέλη, ενώ λίγο αργότερα το θέμα ορισμού προέδρου, αντιπροέδρου και μελών του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Κατά την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Αναγέννεσις», Χάρης Μιχαλακόπουλος, ανέγνωσε στο Σώμα του δημοτικού συμβουλίου τον Νόμο 3021 περί ασυμβίβαστου ο οποίος αναφέρει πως δεν θα πρέπει ιδιοκτήτες ΜΜΕ ή συγγενείς μέχρι 4ου βαθμού να διαχειρίζονται θέσεις δημοσίου χρήματος και δημοσίων συμβάσεων. Κατόπιν του παραπάνω ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος ψήφισε «παρών» δηλώνοντας πως επιφυλλάσσεται για την ισχύ του νόμου ενώ αρνητικά στην εκλογή του προέδρου ψήφισαν οι Αντώνης Καράμπελας, Γιάννης Παναγόπουλος, Δώρα Καλάκου, Χρήστος Αθανάσουλας, Χάρης Μιχαλακόπουλος και Χρήστος Γιάνναρος.

Αμέσως μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, ο κ. Βαρουξής, προέβη σε δήλωση στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, τονίζοντας την δέσμευσή του από την θέση που αναλαμβάνει να προασπίσει τα συμφέροντα του λιμανιού του Κατακόλου και της πόλης.

 

Να αξιοποιήσουμε όσα μας ενώνουν για την προκοπή του λιμανιού

«Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική τιμή να μου αναθέσετε την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου.

Από την πλευρά μου δεσμεύομαι ενώπιόν σας  να ασκήσω διοίκηση με τέτοιο τρόπο , ώστε να ανταποκριθώ  στις προσδοκίες σας.

Παράλληλα δεσμεύομαι και σε όσους δεν με ψήφισαν ως κατάλληλο για τη θέση αυτή να πορευθώ παραμερίζοντας ότι μας χωρίζει και προτάσσοντας όσα μας ενώνουν με μοναδικό όραμα και στόχο την προκοπή του λιμανιού, το οποίο δεν ανήκει μόνο στο Κατάκολο, ούτε καν στον Πύργο, αλλά  αποτελεί πολύτιμο «αγαθό» της Ηλείας μας.

Με την εντολή σας δημιουργήθηκε  μια ομάδα ανθρώπων αυτή των συνεργατών μου, μια  ομάδα που δεν θα έχει ετικέτες.

Θα είμαστε όλοι στην υπηρεσία ενός κοινού στόχου  την προάσπιση του συμφέροντος  του λιμανιού της Ηλείας .

Και κάτι τελευταίο και προσωπικό.

Στην Αρχαία Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα οι νεότεροι συγκριτικά με το έργο των προηγούμενων έλεγαν: «Αμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες».

Εγώ δεν έχω τέτοιες αυταπάτες,

Ελπίζω τουλάχιστον  να μη απογοητεύσω ούτε τον πατέρα μου Λευτέρη όσο και τον αείμνηστο παπούλη μου Λεωνίδα Βαρουξή, οι οποίοι είχαν τιμηθεί με την ίδια αυτή θέση.

Ελπίζω πανω από όλα να μην  απογοητεύσω την οικογενειά μου, τον αδελφό μου, τους αγαπημένους μου φίλους και γενικότερα την τοπική κοινωνία, η οποία αξίζει να δει  σοβαρό έργο και καλύτερες ημέρες για το λιμάνι μας».


————

Ο κ. Λιατσής, με την έναρξη της συνεδρίασης ενημέρωσε το Σώμα για το ζήτημα των σκουπιδιών και τόνισε πως ο ίδιος θα καλέσει τους αρχηγούς των παρατάξεων προκειμένου να τους ενημερώσει για τις νέες εξελίξεις. Σύμφωνα με πηγές η συνάντηση με τους επικεφαλής των συνδυασμών αναμένεται να γίνει αύριο όπου οι αρχηγοί θα λάβουν πλήρη ενημέρωση για τη φάση στην οποία βρίσκεται ο δήμος.

Παράλληλα ο κ. Λιατσής στην τοποθέτησή του επεσήμανε πως αναμένεται να ζητήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσον αφορά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, να τοποθετηθεί και δεύτερη εξέδρα στον χώρο των επισήμων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από τους Διευθυντές των Σχολείων της πόλης που συμμετέχουν στην παρέλαση.

Παρέμβαση στη συνεδρίαση έκαναν οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών συλλόγων και φορέων της περιοχής, που ζήτησαν από τον κ. Λιατσή ενημέρωση για το ζήτημα του θεάτρου Απόλλων και του Κλειστού Σταδίου, κάτι που προκάλεσε ένταση στην αίθουσα, όταν ο δήμαρχος του Πύργου, αρνήθηκε την τοποθέτηση των φορέων, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο κ. Λιατσής, ενημέρωσε πως πενταμελής επιτροπή του δήμου θα συναντηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα με τους εκπροσώπους που θίγονται από την παύση λειτουργίας του Θεάτρου Απόλλων και του Κλειστού Σταδίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώροι και τις ενέργειες που κάνει η δημοτική αρχή Πύργου για την επίλυσή τους. Ο κ. Λιατσής πάντως, ανέφερε πως η παύση λειτουργίας του θεάτρου Απόλλων δεν θα επηρρεάσει την λειτουργία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, κάτι που είχε ανακοινώσει και δημόσια ενώ για το Κλειστό επεσήμανε πως γίνονται προσπάθειες ώστε το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβει το έργο της αποκατάστασης των ζημιών που φέρει η στέγη καθώς η δαπάνη γι’ αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί από την δημοτική αρχή.

Για τους Παιδικούς Σταθμούς

Τα περισσότερα θέματα ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία από το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από τις εισηγήσεις των αρμοδίων αντιδημάρχων. Η αλλαγή που τέθηκε από τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Ανδριόλα, ως προς το θέμα καθορισμού των ειδικοτήτων για το προσωπικό στους Παιδικούς Σταθμούς, ήταν ο χρόνος των συμβάσεων που θα πρέπει να υπογραφούν. Ειδικότερα ο κ. Ανδριόλας, με αφορμή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος, πρότεινε οι συμβάσεις αυτές, από 7μηνες να μετατραπούν σε 2μηνες και στη συνέχεια ο δήμος να προσλάβει προσωπικό με μεγαλύτερη ισχύ του χρόνου της σύμβασης μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ώστε να μην επιβαρύνεται οικονομικά. Οι επικεφαλής των παρατάξεων «Πύργος – Έργο Πολιτών», Αντώνης Καράμπελας και «Όραμα Δημιουργίας», Γιάννης Αργυρόπουλος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Δημουλιάς πρότειναν από την πλευρά τους οι συμβάσεις αυτές να παραμείνουν 11μηνες ενώ στην παρέμβασή του, το ίδιο ισχυρίστηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «ΑναΣΑ», Τάκης Αντωνακόπουλος ζητώντας από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προσπαθώντας να προσληφθεί το προσωπικό με 11μηνες συμβάσεις εργασίας.

 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα