Κόσμος

Ο Μακρόν έγινε για μια ημέρα ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ

Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφήθηκε με τους παίχτες της γαλλικής ομάδας – Ένας από αυτούς του ζήτησε να… σβήσει πρόστιμο

Αν και το πρόγραμμα τους σε καθημερινή βάση είναι «υπερφορτωμένο» και παρά το γεγονός ότι από τις αποφάσεις τους, πολλές φορές, επηρεάζουν και καθορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας, οι πολιτικοί, δεν παύουν να είναι κοινοί θνητοί. Και φροντίζουν ν΄αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις μικρές ανάπαυλες που μπορούν να «κλέψουν» από τις υποχρεώσεις τους, απολαμβάνοντας απλές καθημερινές στιγμές.

Σε μία απ΄ αυτές τις προσωπικές απολαύσεις, ο Εμανουέλ Μακρόν, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Μαρσέιγ, που δεν απέχουν ιδιαίτερα από την παραλία Πράντο, όπου περνά ολιγοήμερες διακοπές. Γνωστός φίλαθλος της Μαρσέιγ, ο Πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας -που το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα-, φόρεσε αθλητική περιβολή και παπούτσια και πέρασε αρκετές ώρες στην «Commanderie».

Η επίσκεψη του Μακρόν έγινε υπό άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας και δεν είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Γάλλου πρώτου πολίτη. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο προπονητικό κέντρο των Μαρσεγιέζων, ο Μακρόν, είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τον Γκρεγκορι Σέρτιτς, ο οποίος ανήρτησε το σχετικό ντοκουμέντο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έτερος παίκτης της Μαρσέιγ, αποδείχθηκε περισσότερος …θρασύς. Αν και το όνομα του δεν έγινε γνωστό, ο εν λόγω άσος, φέρεται να ζήτησε από τον Μακρόν να …ακυρώσει τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί, με τον Γάλλο Πρόεδρο να ανταποκρίνεται στο ευφυολόγημα με αμεσότητα, απαντώντας πως θα ξανασυζητήσουν το θέμα, σε περίπτωση κατάκτησης του σαμπιονά!

Εκτός από τους παίκτες που θαυμάζει, ο Μακρόν θέλησε να γνωρίσει και τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Μαρσέιγ, Γιάννις Κάρι, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο, αρίστευσε στις σπουδές του στον οικονομικό τομέα. Στην συνέχεια, ο Γάλλος Πρόεδρος συμμετείχε σε «μίνι» αγώνα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αποδεικνύοντας -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- πως …γνωρίζει το τόπι. Ομως αυτό δεν στάθηκε αρκετό, καθώς η ομάδα του ηττήθηκε με 3-2.

Ολοκληρώνοντας την περίπου δίωρη επίσκεψη του στο κέντρο προετοιμασίας της αγαπημένης του ομάδας, ο Μακρόν, συναντήθηκε με τον προπονητή, Ρούντι Γκαρσιά, ο οποίος του πρόσφερε μία φανέλα του Φραντσέσκο Τότι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα