Κινηματογράφος

Ο μεγαλύτερος έρωτας στην ιστορία της ροκ γίνεται ταινία

Ακούστε το άρθρο

Ο Τζον Λένον γνώρισε τη Γιόκο Όνο σε μια γκαλερί του Λονδίνου, το 1966. Εκείνη παρουσίαζε δικά της έργα αφηρημένης τέχνης κι εκείνος απολάμβανε ήδη τον τέταρτο χρόνο διαστημικής επιτυχίας των Beatles. Ο Λένον τη ρώτησε αν θα μπορούσε να καρφώσει ένα καρφί στον πίνακά της «Painting to Hammer a Nail In». Η Όνο του ζήτησε 5 στερλίνες, αλλά στη συνέχεια συμφώνησαν ότι ήταν καλύτερα να την πληρώσει με φανταστικά χρήματα, καρφώντας ένα φανταστικό καρφί.

Τρία χρόνια αργότερα, παντρεύτηκαν στο Γιβραλτάρ, σε μια τελετή που προλόγισε ακούσια το τέλος των Beatles. Το 1970, η μπάντα-φαινόμενο θα διαλυόταν οριστικά και τα σκαθάρια θα ακολουθούσαν ξεχωριστές πορείες.

H ιστορία τους συνδέθηκε με τον ακτιβισμό και τα μηνύματα ειρήνης

Η Γιόκο Όνο συνδέθηκε από τους φαν των Βeatles με τη διάλυσή τους, σκιαγραφήθηκε ως σκοτεινή φιγούρα που απορροφούσε και αποπροσανατόλιζε τη δημιουργιότητα του Λένον, χωρίς να τον αγαπά πραγματικά και χωρίς να ενδιαφέρεται για την καριέρα του. Όσο εκείνος εξέφραζε δημόσια τη λατρεία του για εκείνη, τόσο το πιστό του κοινό θύμωνε.

Πάντως, ο έρωτάς τους έγραψε ιστορία. Μια ιστορία κομμένη και ραμμένη για το σινεμά, που επιτέλους φαίνεται να βρίσκει το δρόμο της για τη μεγάλη οθόνη.

Όπως φημολογείται, η εταιρεία παραγωγής Universal Pictures θα αγοράσει τα δικαιώματα στο κινηματογραφικό πρότζεκτ των Μάικλ ντε Λούκα και Immersive Pictures, με θέμα τη σχέση του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο. Μάλιστα, η ίδια η Όνο συμμετέχει στην ομάδα παραγωγής.

Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο ταλαντούχος Ζαν Μαρκ Βαλέ, που γνωρίσαμε από το Dallas Buyers Club και αγαπήσαμε στο Big Little Lies και το σενάριο ο υποψήφιος για Όσκαρ Άντονι Μακάρτεν. Δεν έιναι ακόμη γνωστό σε ποια χρονική περίοδο της σχέσης τους θα εστιάζει η ταινία, αλλά το σίγουρο είναι ότι ήδη ανυπομονούμε.

Πηγή: womantoc 

Όλη η επικαιρότητα