Τεχνολογία

O “Μέγας Αλέξανδρος” το … ρομπότ πέρασε επιτυχώς από Πύργο και Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), με τη συνεργασία του σχολικού συμβούλου Πληροφορικής Ηλείας & Αχαΐας κ. Μπίρμπα Θ., των αντίστοιχων υπευθύνων ΚΕΠΛΗΝΕΤ κ.κ. Δρούζα Π. – Παπαϊωάννου Β. και εισηγητή τον κ. Τσιμπούρη Α. (προπονητή ομάδων ρομποτικής περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) πραγματοποίησε επιτυχώς τρίωρες επιμορφωτικές συναντήσεις σε Πύργο (στο φιλόξενο 1ο Γυμνάσιο, στις 16/1) και Πάτρα (στο Επιμελητήριο Αχαΐας, 17/1) για καθηγητές/τριες Γυμνασίων οι οποίοι/ες θα ή προτίθενται να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής WROHellas.

Η δοκιμασία του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής WROHellas, της οποίας ενδεικτική λύση βλέπουμε στο βίντεο αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε τον τότε γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή πραγματοποιείται πάνω σε ένα χάρτη και το ρομπότ πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες που θα συναντήσει, όπως η πολιορκία της Περσέπολης και ο Γόρδιος δεσμός.

https://youtu.be/-pBYdX_Fnyc

Η αντίστοιχη επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπηρετούν στα Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία της Αιτ/νίας, (κατόπιν αίτησης ενδιαφέροντος τους στη φόρμα) θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο, τη Δευτέρα  23 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00 -14:00, στο 1ο ΕΠΑΛ, από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Αιτ/νίας κ. Παπαδάκη Σπ., σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αιτ/νίας κ. Σιάχο Ι.  και τα Τμήματα Επιστ. και Παιδ. Καθοδήγησης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης ΠΔΕΔΕ.

Στο ένα αμφιθέατρο θα πραγματοποιηθεί το workshop Ρομποτικής Γυμνασίων με εισηγητή τον  κ. Τσιμπούρη Α. για εκπαιδευτικούς  Γυμνασίων, οι οποίοι προτίθενται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής WROHellas και τις ίδιες ώρες (12:00-14:00), στο δεύτερο αμφιθέατρο του  1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, θα γίνει το workshop Ρομποτικής Δημοτικών με εισηγητή τον κ. Τσοβόλα Σπ.,  υπεύθυνο ΕΚΦΕ Αιτ/νίας,  για εκπαιδευτικούς Πληροφορικής  και δασκάλους, οι οποίοι προτίθενται να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Δημοτικού εκπαιδευτικής ρομποτικής WROHellas.  (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Οχήματα και μεταφορές του αύριο» με τη χρήση γλώσσας προγραμματισμού Scratch και του ρομποτικού κιτ WeDo).

  • Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 28/2/2017 
  • Οι εκπαιδευτικοί, ως προπονητές των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, έχουν δικαίωμα να σχηματίσουν όσες ομάδες επιθυμούν. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 2 έως 3 μαθητές.
  • Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού.
  • Οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν πρώτα στους περιφερειακούς διαγωνισμούς (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου).

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό του Γυμνασίου http://wrohellas.gr/ανακοίνωση-διαγωνισμού-γυμνασίου-2/

Αναλυτικά οι κανόνες: http://wrohellas.gr/κανόνες-διαγωνισμού-γυμνασίου-2/

Για το διαγωνισμό του Δημοτικού: http://wrohellas.gr/διαγωνισμός-δημοτικού/  Αναλυτικά οι κανόνες: http://wrohellas.gr/κανόνες-διαγωνισμού-δημοτικού/

Όλη η επικαιρότητα