Πολιτική

Ο Μεγκάλος, ο Ρασπούτιν, ο Εκδότης και η Σαμπρίνα!

Ακούστε το άρθρο

Όλο και περισσότερα τύμπανα πολέμου ακούγονται για το παραδικαστικό σύστημα που έστησε ο Ρασπούτιν τις μέρες της παντοδυναμίας του.

Το σύστημα που φέρεται να έστησε ο υπερόπτης Ρασπούτιν έχει ήδη καταρρεύσει και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του τρέχουν σαν τα ποντίκια να σώσουν το τομάρι τους.

Το θράσος της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται ότι δεν είχε όρια. Λειτουργούσε σαν να μην υπάρχει αύριο. Τόσο σίγουρη ήταν ότι θα έμενε στην εξουσία για πάντα που παρανομούσε καθημερινά.

Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν δει τα στοιχεία τα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν είναι τόσο πολλά και από τόσο πολλούς που η πιθανότητα κάποιοι να μην πανε φυλακή είναι ανύπαρκτη.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είναι λες και έχει βγει από ταινία. Εκβιασμοί , εκφοβισμοί, παράνομα εντάλματα, παράνομα φορολογικά πρόστιμα, έφοδοι σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών για εκφοβισμό και εκβιασμό των οικείων τους,  απόκρυψη δικαστικών εγγράφων,  παράνομες πληρωμένες καταθέσεις σε ξένες χώρες χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι τοπικές Αρχές με την παρουσία μάλιστα δημοσιογράφων που άνηκαν στην οργάνωση.

Ανθρωποι αθώοι κατασυκοφαντήθηκαν και κατηγορήθηκαν για αδικήματα με τα οποία δεν είχαν καμία σχέση.

Από φοροδιαφυγή μέχρι και εμπόριο ναρκωτικών.  Μέσα στην τρέλα της εξουσίας και του χρήματος που τους είχε πιάσει έπεσαν πάνω σε κάνα-δυο θύματα που δεν μάσαγαν.

Δεν ψυχολόγησαν σωστά τα υποψήφια θυματά τους δεν κατάλαβαν πόσο δυνατή κινητήριος δύναμη είναι η αθωότητα η αξιοπρέπεια και η καταπολέμηση του ρατσισμού για κάποιους ηθικούς ανθρώπους που έτυχε να έχουν την οικονομική δυνατότητα και να είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν εκατομμύρια προκείμενου να μην πληρώσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες που η εγκληματική οράνωση τους ζητούσε και να τιμωρήσουν τους συντελεστές τους .

Επίσης υποτίμησαν την οξυδέρκεια μερικών θυμάτων τους τους οποίους μάλιστα με μεγάλη αυτοπεποίθηση χαρακτήριζαν γελοίους ενώ ηγετικά μέλη της οργάνωσης αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον «μεγκάλε».

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Εκδότης και ο συμμαθητής του δημοσιογράφος έστελναν μια ανώνυμη καταγγελία στον Ρασπούτιν που είναι γνωστό ότι είναι κολλητός του εκδότη και μάλιστα συνέτρωγαν συχνά σε γνωστό εστιατόριο θαλασσινών. Ο Ρασπούτιν με τη σειρά του προωθούσε την καταγγελία σε εισαγγελέα με την οποία ειχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις.

Καποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι n σχέση τους δεν ήταν μόνον επαγγελματική,  δημοσιογράφος χαρακτηρίζεται από πολλούς γνωστούς του ως ένας ανισόρροπος άνθρωπος εθισμένος στα πρακτοριλίκια και τις θεωρίες συνωμοσίας. Μάλιστα θεωρείται άτομο κομπλεξικό που το κίνητρο του είναι λιγότερο οικονομικό και περισσότερο η παθολογική του ζήλια, ο εκδότης είναι ένα κλασικό παράδειγμα μιντιακού παράσιτου που χρηματοδοτεί την χρεοκοπημένη του επιχείρηση εξυπηρετώντας συμφέροντα και εκβιάζοντας αθώους ανθρώπους με διαπόμπευση.

Είναι ακροδεξιών αντιλήψεων με βαθιές ρατσιστικές ιδέες. Ομως τελικά αυτές ακριβώς οι ιδέες του μάλλον τον χρεοκόπησαν μια που έπεσε πάνω σε ένα υποψήφιο θύμα το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστός ακτιβιστής κατά του ρατσισμού. Την εγκληματική οργάνωση συμπλήρωνε και γνωστή δημοσιογράφος που λόγω του παρουσιαστικού της και της βοήθειας που προσέφερε στην εγκληματική οργάνωση για την κατασυκοφάντηση ενός από τα θύματα οι δύο μεγάλοι της χάρισαν το κοροϊδευτικό ψευδώνυμο Σαμπρίνα.

Η Σαμπρίνα που τώρα έχει μείνει στα δημοσιογραφικά αζήτητα έχει κολλητή σχέση με την εισαγγελέα που εμπλέκεται στο φιάσκο της Novartis και η οποία λάμβανε από τον Ρασπούτιν τις ανώνυμες καταγγελίες και ξεκινούσε επίσημες εισαγγελικές έρευνες ασκούσε ποινικές διώξεις και εξέδιδε εντάλματα σύλληψης παραβαίνοντας πολλές φορές τον νόμο και διαπράττοντας η ιδια ποινικά αδικήματα για τα οποία μάλιστα φέρεται να υπάρχουν και αδιάσειστες αποδείξεις.

Η Σαμπρίνα και η εισαγγελέας ηταν τόσο κολλητές που έκαναν μαζί και επαγγελματικά ταξιδάκια με τη Σαμπρίνα να παρευρίσκεται σε άκρως απόρρητες αν και αμφιβόλου νομιμότητος αποστολές.  Η εισαγγελέας μάλιστα είχε στήσει και μια ομάδα γύρω της η οποία ακολουθούσε τυφλά τις εντολές του Ρασπούτιν και τις δικές της. Τωρα όμως φαίνεται να πλησιάζει η αυλαία γι αυτή την όμορφη παρέα.

Αδιάσειστα στοιχεία για τη δράση της τα οποία συλλέχθηκαν με υπομονή και επιμονή που θα ζήλευε και ο πρακτορίσκος δημοσιογράφος της εγκληματικής οργάνωσης είναι στα χέρια αρμοδίων Αρχων που δεν αστειεύονται.  Βέβαια σε κάποιους από αυτούς η φυλακή θα αποδειχτεί μια καλή λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που σύντομα. Θα αντιμετωπίσουν.

Η συνέχεια αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστική.

via

Όλη η επικαιρότητα