Αθλητισμός

Ο Μίμης Δομάζος στην Αμαλιάδα: «Έζησα μεγάλες στιγμές, σε εποχές πολύ διαφορετικές από το σήμερα»

Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Μίμης Δομάζος, βρέθηκε χθες στην Αμαλιάδα, για να παρουσιάσει το λεύκωμα του «Μυστικά και …άλλες αποκαλύψεις».

Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε στο Τατάνειο κτίριο, παρουσία του δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του αντιδημάρχου Ήλιδας κ. Σπύρου Τζουλέκη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, του πολιτευτή κ. Θοδωρή Βλαγκούλη, του προέδρου του ιατρικού συλλόγου Ήλιδας κ. Κώστα Τσαούση και πολλών φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Κατά την είσοδο του στο κτίριο ο κ. Δομάζος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους, ενώ στην ομιλία του στάθηκε όχι μόνο στο παρελθόν, την εποχή όπου μεσουρανούσε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, αλλά και στο παρόν αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Νιώθω πολύ συγκινημένος για την υποδοχή που μου κάνατε. Έζησα πολλά κατά την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό, έζησα μεγάλες στιγμές, με κορυφαία φυσικά την συμμετοχή μας στον τελικό του Γουέμπλει. Αυτές ήταν άλλες εποχές. Έπαιζαν μόνο Έλληνες στον Παναθηναϊκό, ενώ τώρα παίζουν μόνο ξένοι. Θυμάμαι πως δεν ήθελα να χάνω, κυρίως από τον Ολυμπιακό και αν συνέβαινε αυτό, έκανα τρεις μέρες να βγω από το σπίτι μου, για να γλυτώσω την καζούρα. Τι να πω, για τους αντιπάλους μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για το ότι είχα αντίπαλο τον Πελέ και άλλους μεγάλους παίκτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Άλλα χρόνια τότε. Πολύ ωραία χρόνια. Τώρα οι εποχές είναι διαφορετικές. Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε για την παρουσία του κ. Δομάζου στην πόλη της Αμαλιάδας.

«Σήμερα (σ.σ.) τιμάμε τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή που έδωσε άλλη διάσταση στο ποδόσφαιρο, έφτασε τον Παναθηναϊκό στο Γουέμπλει την δεκαετία του 70, και έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους. Η ελάχιστη τιμη που μπορούσαμε να του αποδώσουμε ήταν να παραχωρήσουμε αυτό το πανέμορφο κτίριο, το κτίριο Τατάνη, να τον καλέσουμε εδώ και να παρουσιάσουμε το λεύκωμα του και να συνομιλήσει με φιλάθλους που είναι πάρα πολλοί στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα».

Όλη η επικαιρότητα