Κινηματογράφος

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ ετοιμάζει μίνι τηλεοπτική σειρά για το Ισλαμικό Κράτος

isis_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πάνω σε μία νέα μίνι τηλεοπτική σειρά δουλεύει την περίοδο αυτή ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ, το σενάριο της οποίας βασίζεται σε ένα βιβλίο που αναφέρεται στην άνοδο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, μία παραγωγή που ο συγγραφέας της πιστεύει ότι θα βοηθήσει τους Αμερικανούς να κατανοήσουν πώς προέκυψε η ομάδα αυτή.

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ, το 2016, βιβλίο του Τζόμπι Γουόρικ με τίτλο «Black Flags: The Rise of ISIS» συνδέει τα κομμάτια και προσπαθεί να προσεγγίσει τις ρίζες του τζιχάντ, ξεκινώντας από μία απομακρυσμένη ιορδανική φυλακή μέχρι την εξέλιξή του στο κράτος της Συρίας.

Το βιβλίο ακολουθεί επίσης την μικρή ομάδα Αμερικανών και διεθνών πρακτόρων που δουλειά τους ήταν να ανακόψουν τη δράση της οργάνωσης.

Ο 56χρονος συγγραφέας του βιβλίου δήλωσε, μέσω Twitter, ενθουσιασμένος που θα δημοσιοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η είδηση αυτή.

Η μίνι σειρά γυρίζεται για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ΗΒΟ, μέσω της εταιρείας παραγωγής του Μπράντλεϊ Κούπερ.

Ο Γουόρικ, που είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα Washington Post, δήλωσε, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ότι η σειρά θα έχει ως στόχο να εξηγήσει, να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει να διευκρινιστούν τα θέματα που σχετίζονται με την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους και τα κίνητρά του.

topontiki.gr

Όλη η επικαιρότητα