Ηλεία

Ο Ναμπίλ Μοράντ για την έρευνα σε Δήμο και Λιμενικό Ταμείο: «Υποχρέωση όλων μας ο δημόσιος έλεγχος»

Ακούστε το άρθρο

Περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, παρατυπιών και παραλείψεων σε φορείς του Δημοσίου, καταγράφει η Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, που συνοδεύει τον Προϋπολογισμό.

Από τα 245 ευρήματα των ελέγχων, τα 185 αφορούν στην οικονομική τους διαχείριση. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη 60 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 40 αφορούν σε εισαγγελικές παραγγελίες και οι 20 σε λοιπούς έκτακτους διαχειριστικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με την Έκθεση, οι Δημοσιονομικές Υπηρεσίες Εποπτείας κι Ελέγχου, θα μπουν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μεταξύ άλλων δήμων και φορέων και στο Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης αλλά και στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ναμπίλ Μοράντ σχολιάζονται τα της έρευνας δήλωσε: «Είναι πολύ καλό να ελέγχονται οι δημόσιοι φορείς, ακόμα και αναδρομικά, για πολλά χρόνια πίσω, προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες την διαχείριση που γίνεται στα δημόσια ταμεία, καθώς και την αξιοπιστία των προσώπων που ασκούν διοίκηση.

Σε ότι αφορά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα προχώρησα σε διαχειριστικό έλεγχο με ορκωτούς λογιστές, τα αποτελέσματα του οποίου για την περίοδο 2011-2014 στάλθηκαν στα αρμόδια όργανα. Από το 2014 μέχρι και σήμερα κάθε χρόνο προχωράμε σε διαχειριστικό έλεγχο με τα αποτελέσματα να είναι πάντα θετικά. Σε ότι αφορά την περίοδο πριν το 2011 δε μπορώ να γνωρίζω εάν υπήρξε κάποια καταγγελία, ή κάποιες έλεγχος, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Εισαγγελέας θα ενημερώσει για πιθανές ευθύνες των εμπλεκομένων, αφού διερευνήσει την υπόθεση.

Για τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχουν υπάρξει κατά καιρούς ανώνυμες καταγγελίες, τις οποίες η δικαιοσύνη ερευνά ως οφείλει. Από το 2011 που δημιουργήθηκε ο Καλλικρατικός Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης γίνεται κάθε χρόνο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές. Είναι υποχρέωση και δική μας και της πολιτείας ο δημόσιος έλεγχος».

Όλη η επικαιρότητα