Ελλάδα

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στους Δήμους Αγρινίου και Θέρμου

Ακούστε το άρθρο

Συναντήσεις εργασίας στους Δήμους Αγρινίου και Θέρμου είχε το πρωί της Τρίτης 29 Οκτωβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε αρχικά στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Γιώργο Παπαναστασίου και συνεργάτες του. Πραγματοποιήθηκε μία συνολική επισκόπηση των έργων και των δράσεων που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την επιτάχυνση και την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους.

Τόσο ο κ. Φαρμάκης, όσο και ο κ. Παπαναστασίου χαρακτήρισαν απολύτως εποικοδομητική τη συνεργασία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέσω τέτοιων, διαρκών επαφών, μπορεί να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και να υπάρξει απόλυτη αξιοποίηση των κονδυλίων με τελικό στόχο, την βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού κλίματος στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θέρμου, όπου επίσης είχε αντίστοιχη συνάντηση με τον Δήμαρχο, Σπύρο Κωνσταντάρα και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Εκεί, επιπλέον της ολικής καταγραφής των έργων και δράσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, σημειώθηκε εκ μέρους του κ. Φαρμάκη η ανάγκη ενός ολοκληρωμένου και έγκαιρου προγραμματισμού ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου, που θα στοχεύσει στην πραγματική μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και τη στήριξη των ημιορεινών και ορεινών περιοχών.

«Η Δυτική Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει το σύνολο των πλεονεκτημάτων της και να φανερώσει την αξία της. Και αυτό θα γίνει μόνο όταν πάψουν να υπάρχουν πολίτες και περιοχές α’ και β’ κατηγορίας, όταν το σύνολο των πολιτών του τόπου μας, αισθανθούν πως μπορούν να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον στους τόπους κατοικίας τους» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, που επίσης συμφώνησε με τον Δήμαρχο να υπάρχει διαρκής επαφή, προκειμένου να επιλύονται άμεσα όποια προβλήματα υπάρχουν ή ανακύπτουν.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στους δύο Δήμους, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε και την περιοχή της Λίμνης Τριχωνίδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αποτελεί την πιο απτή απόδειξη του τεράστιου υδάτινου δυναμικού της Αιτωλοακαρνανίας και την «αιχμή του δόρατος» των δράσεων εξωστρέφειας και αξιοποίησης αυτού του δυναμικού, που είναι το μεγαλύτερο σε όλη τη χώρα.

Όλη η επικαιρότητα