Ηλεία

Ο Νίκος Φάμελος νέος δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας

zacharo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νέος Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας αναλαμβάνει μετά από ομόφωνη απόφαση της παράταξης της πλειοψηφίας ο Νίκος Φάμελος. Χτες το βράδυ τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης, που ηγήθηκε στις πρόσφατες εκλογές ο Πανταζής Χρονόπουλος, συνεδρίασαν και κατέληξαν τελικά στο πρόσωπο του μέχρι πρότινος δημοτικού σύμβουλου Φιγαλείας.


Όπως είχε αποκαλύψει το patrisnews.com, η παράταξη του Πανταζή Χρονόπουλου, υποχρεώθηκε μετά από έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ,στις 11/11/14, να εκλέξει νέο Δήμαρχο και μάλιστα εντός δεκαπέντε ημερών, χωρίς έκδοση νέας διαπιστωτικής πράξης. Το προηγούμενο Σάββατο είχαν συνεδριάσει ξανά, αλλά λόγω απαρτίας η διαδικασία δεν προχώρησε.


Χθες λοιπόν, εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια συνεδρίασαν εκ νέου, και κατέληξαν στο Νίκο Φάμελο. Μάλιστα αυτό το πρόσωπο συγκέντρωσε την κοινή αποδοχή όλων ,καθώς εντός της παράταξης δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια για την επιλογή του, αλλά ούτε και πικρία άλλων συμβούλων, αφού δεν υπήρξε καμία αντιπρόταση, ούτε και διαφοροποίηση.


Άλλωστε όπως τονίζει πλέον ο νέος δήμαρχος η παράταξη είναι ενωμένη και θα δουλέψει σαν μια ομάδα για το καλό όλων των δημοτών της Ζαχάρως και της Φιγαλείας. «Από σήμερα, αναλαμβάνω χρέη δημάρχου. Δε με απασχολεί τίποτα άλλο, παρά μόνο το καλό του Δήμου.» υπογραμμίζει ο κ.Φάμελος.


Υπενθυμίζεται ότι και στην προηγούμενη θητεία του κ. Χρονόπουλου , κατά την οποία είχε κριθεί κρίθηκε έκπτωτος από το αξίωμά του, η παράταξη είχε βρει το νέο δήμαρχο στο πρόσωπο του κ.Μπάμη, ο οποίος τώρα έχει χρέη αντιδημάρχου.

Το προφίλ του νέου δημάρχου


Ο νέος δήμαρχος δεν είναι… νέος στα κοινά και στα δημοτικά πράγματα, αφού για 12 χρόνια διετέλεσε στέλεχος της αντιπολίτευσης στον πρώην Δήμο Φιγαλείας, άρα είναι γνώστης των συσχετισμών αλλά και του τρόπου λειτουργίας ενός δήμου. Επιπλέον είναι στρατηγός ΓΕΕΘΑ εν αποστρατεία, και μόνιμος κάτοικος της Νέας Φιγαλείας. Μάλιστα, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές  εκλογές είχε έρθει δεύτερος, σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος.


Δεν αποκλείεται πάντως η θητεία και του κ.Φάμελου να μην είναι μακρά, αφού στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμεί προσφυγή με την οποία ζητείται η ακύρωση των εκλογών και η εκ νέου διενέργειά τους. Η συζήτηση αυτή στο ΣτΕ, ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Νοεμβρίου, ωστόσο αναμένεται να πάρει αναβολή λόγω της απεργίας των δικηγόρων και να εκδικαστεί σε νέα ημερομηνία.


Η αντίδραση της αντιπολίτευσης


Μετά από αυτές τις εξελίξεις η παράταξη ΝΕΔΑ της μείζονος αντιπολίτευσης, της οποίας ηγείται ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, υπογραμμίζει ότι αποκαλύφθηκε περίτρανα ποιοι έλεγαν στους δημότες την αλήθεια και ποιοι τους κορόιδευαν και έκλεψαν την ψήφο τους.

Σημειώνουν ότι όλες οι αποφάσεις από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, που υπέγραψε ο έκπτωτος δήμαρχος, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Συμβάσεις είναι τον αέρα. Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει την ακύρωσή τους.

Βασίλης Σφήνας

Όλη η επικαιρότητα